Μόνο ως ανατριχιαστικό μπορεί να χαρακτηριστεί το καρέ της φωτογραφίας στο οποίο ο Δημήτρης Κουφοντίνας, συνοδευόμενος από οικογενειακά και φιλικά του πρόσωπα, περιδιαβαίνει το κέντρο της Αθήνας την πρωτοχρονιά.

 Σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων, από την περιοχή που κινήθηκε αμέριμνος ο Δημήτρης Κουφοντίνας, τέσσερις οικογένειες έχασαν οικεία τους πρόσωπα από τον «φαρμακοχέρη» της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Στις 07:55 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989, ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περνούσε την πόρτα της πολυκατοικίας που στέγαζε το πολιτικό του μπήκε στο εσωτερικό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας τον πυροβολεί πισώπλατα στερώντας του την ζωή. Στην οδό Σόλωνος, από όπου και τραβήχτηκε η φωτογραφία, στον αριθμό 39 ο Κουφοντίνας εκτέλεσε με πέντε σφαίρες τον Μιχάλη Βρανόπουλο, πρώην διοικητής της τραπέζης της Ελλάδας. Το ημερολόγιο έγραφε 24 Ιανουαρίου του 1994.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατέβηκε από την οδό Βουκουρεστίου, μερικές δεκάδες μέτρα από το σημείο που εκτέλεσε τον Νίκο Μομφεράτο. Ο εκδότης της «Απογευματινής» εκτελέστηκε στις 19:10 το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου στην συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ.
Κατά την διάρκεια της βόλτας του  στο κέντρο της Αθήνας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε και από την περιοχή του Συντάγματος, λίγα μόλις μέτρα μακριά από την Καραγιώργη Σερβίας . Εκεί στις 14 Ιουλίου του 1994, αυτός και οι σύντροφοί του, σκότωσαν με ρουκέτα  που προοριζόταν για τον τότε υπουργό οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασά, τον Θάνο Αξαρλιάν. Όπως είπαν μετέπειτα επρόκειτο για μια παράπλευρη απώλεια. Μάλιστα το μέλος της 17 Νοέμβρη, Βασίλης Τζωρτάτος, είχε τονίσει σε επιστολή που είχε στείλει στην «Ελευθεροτυπία» είχε αναφέρει πως, «αυτός που πυροδότησε το τηλεχειριστήριο είπε στους υπόλοιπους, ότι τον πίεζε η οικογένεια του για να φύγουν διακοπές!
Συνολικά το 2018, ο Κουφοντίνας καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια, έχει λάβει 18 ημέρες άδεια από τις φυλακές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.