Αποτέλεσμα εικόνας για μαδουρο
Η Ευρωπαϊκή Ενωση προειδοποίησε τον Νικολάς Μαδούρο να μην προχωρήσει στη σύλληψη ή σε άλλη κίνηση κατά του Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος δηλώνει ότι θα επιστρέψει στη Βενεζουέλα.

«Οποιοδήποτε μέτρο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία, την ασφάλεια ή την σωματική ακεραιότητα του Χουάν Γκουαϊδό θα αποτελούσε μείζονα κλιμάκωση της έντασης και θα συναντούσε τη σθεναρή καταδίκη της διεθνούς κοινότητας», τόνισε η Φεντερίκα Μογκερίνι.


«Τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης απολαύουν συνταγματικά κατοχυρωμένη ασυλία η οποία πρέπει να τύχει απόλυτου σεβασμού», σημείωσε ακόμη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, σε ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξ ονόματος των χωρών-μελών. «Οι κοινοβουλευτικοί πρέπει να μπορούν να ασκούν την εντολή τους ελεύθεροι από εκφοβισμούς εναντίον των ιδίων ή των μελών των οικογενειών τους», επισήμανε ακόμη η Μογκερίνι.

Ο Γκουαϊδό, που κάνει περιοδεία στη Λατινική Αμερική, κινδυνεύει με σύλληψη όταν επιστρέψει στη Βενεζουέλα, επειδή παραβίασε εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου που του απαγόρευε να εγκαταλείψει τη χώρα. Πάντως, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει από τον Ισημερινό, αν και δεν διευκρίνισε πότε.

Παράλληλα, ο Γκουαϊδό- σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις, τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Βενεζουέλα.



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.