Τον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει σε κάθε δημοτική κοινότητα ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία η επικεφαλής του συνδυασμού "Σύγχρονος Δήμος" υποψήφια Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Έλενα Ρουσάκη, με τελευταία στάση τον συνοικισμό των Κωνσταντινοπολίτικων και τη Μαλακοπή.
Η κυρία Ρουσάκη επισκεπτόμενη όλες τις δημοτικές ενότητες άκουσε με προσοχή τα θέματα που της ανέπτυξαν οι κάτοικοι της κάθε περιοχής, ξεδιπλώνοντας μέσα από τη γόνιμη αυτή συζήτηση τα προβλήματα που κυριαρχούν, αλλά και τις λύσεις που προτείνουν οι δημότες.
Ο σκοπός αυτών των επισκέψεων της υποψήφιας Δημάρχου σε όλες τις περιοχές που συγκροτούν τον Δήμο Πυλίας-Χορτιάτη ήταν να βρεθεί ανάμεσα στους δημότες, στις περιοχές όπου ζουν, δραστηριοποιούνται και περνούν μεγάλο μέρος της καθημερινότητας τους ώστε, να δημιουργηθεί μια ατζέντα προβλημάτων που θα συνοδεύεται όμως και με προτάσεις για λύσεις
από τους ίδιους που βιώνουν τα προβλήματα αυτά.


Για τον λόγο αυτόν η κυρία Ρουσάκη και οι συνεργάτες της αποφάσισαν την δημιουργία μιας επιτροπής σε κάθε δημοτική ενότητα, που θα καταγράψει τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, μαζί με τις προτάσεις τους, ώστε αυτές να αξιολογηθούν και αξιοποιηθούν καταλλήλως.
Στόχος της Έλενας Ρουσάκη, των συνεργατών της και γενικά του συνδυασμού "Σύγχρονος Δήμος" είναι να αναδειχθεί η ταυτότητα κάθε περιοχής του Δήμου, η ιστορία και τα χαρακτηριστικά, με την αξιοποίηση της δυναμικής και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ξεχωριστά η κάθε κοινότητα. Αποτέλεσμα όπως δηλώνει η ίδια "να γίνουμε στην ουσία και στην πράξη ένας σύγχρονος δήμος και όχι μόνο στο όνομα", για να προσθέσει "δεν επιλέχθηκε
τυχαία ως ονομασία του συνδυασμού μας το Σύγχρονος Δήμος, επιθυμία μας ήταν η κίνηση μας να φέρει ένα όνομα που σε αυτό θα αντανακλάτε το όραμα, η φιλοσοφία μας και η νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε στον δήμο όπου όλοι μας κατοικούμε και θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας".
Η κ. Έλενα Ρουσάκη έχει επισκεφτεί συνοδευόμενη από μέλη του συνδυασμού της, όλες τις δημοτικές ενότητες Χορτιάτη, Ασβεστοχωρίου, πανοράματος,Εξοχής, Φιλύρου, Πυλαίας και τα Κωνσταντινοπολίτικα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.