20181220191353 IMG 0675

Καιρός να σοβαρευθούμε. Βαρεθήκαμε το πινγκ πονγκ των ευθυνών, μεταξύ Σγουρού και Δούρου , για την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λεκανοπεδίου.
Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εμπαίζει τους πολίτες και προσβάλλει τους αιρετούς Δημάρχους, παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, όσον αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου.
Η αναφορά του αντι-περιφερειάρχη Οικονομικών κ. Καραμάνου στο έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς και η προσπάθειά του να αποδώσει ευθύνες στο Δήμο Αμαρουσίου για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, είναι προκλητική.

Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια ψεύδεται, όταν ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει εγκεκριμένη μελέτη από το Δήμο, όταν γνωρίζουν καλά ότι έχουν τη μελέτη στα χέρια τους από το 2016, αλλά είναι ανίκανοι να την εφαρμόσουν.
Επίσης ψεύδεται ο συγκεκριμένος αντι-περιφερειάρχης σε ένα ακόμη σημείο. Ισχυρίζεται ψευδώς, ότι υπάρχουν δεσμευμένα στην Περιφέρεια 10,7 εκ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, όταν γνωρίζει ότι στον πίνακα του προγράμματος εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας, προβλέπονται μόλις 50 χιλ. ευρώ ως προτεινόμενη πίστωση για το έργο, το 2019.
Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας  Αττικής αποδείχθηκε ανίκανη , ακόμη και να διαφυλάξει τις αρμοδιότητες της . 

Η αδυναμία της να ολοκληρώσει έγκαιρα κρίσιμης σημασίας έργα, πέραν της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς , όπως η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών όπου διέρχεται το ρέμα του Ποδονίφτη, είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβει την ευθύνη αυτή το Υπουργείο Υποδομών. Γεγονός που αποδεικνύει την ανεπάρκεια της. 
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά,  η Περιφέρεια Αττικής εμπαίζει διαχρονικά τους πολίτες.
Έχουμε πλέον όλοι κουραστεί με το πινγκ πονγκ των ευθυνών, μεταξύ των κ.κ. Σγουρού και Δούρου.
Από τη μια, ο κ. Σγουρός ισχυρίζεται ότι επί των ημερών του εντάχθηκαν συνολικά 44 έργα με προϋπολογισμό 286 εκ. €., με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής.
Από την άλλη , η κα Δούρου ισχυρίζεται ότι δεν βρήκε καμία ώριμη μελέτη αλλά επί των ημερών της χρηματοδοτήθηκαν έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, προϋπολογισμού άνω των 100 εκ.  €.
Η αλήθεια όμως είναι ότι σήμερα η Αττική παραμένει ανοχύρωτη.
Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το πόρισμα της εισαγγελέως κας Παπαγεωργακοπούλου, που διεξήγαγε επί μήνες ενδελεχή έρευνα για τα αίτια της καταστροφής στη Μάνδρα, όπου γίνεται αναφορά στις  τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας  , για το γεγονός δεν είχε γίνει κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της.
Η Αττική χρειάζεται μια νέα αρχή. Μια νέα, ικανή και αποτελεσματική Διοίκηση, που θα μπορεί να κάνει έργο , ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, από τις φυσικές καταστροφές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.