Μετά από 12 χρόνια χαμένου πολύτιμου χρόνου για την Αττική, η Περιφέρεια χρειάζεται μία νέα ισχυρή Διοίκηση με εμπειρία και αποδεδειγμένο έργο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο debate μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή επίσης της Ρ. Δούρου, του Γ. Σγουρού και του Γ.Πρωτούλη, που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Blue Sky.
Συντονιστής της συζήτησης ήταν  ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος.

«Πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε επιτέλους στα έργα» τόνισε και υπογράμμισε πως η κα Δούρου και ο κ. Σγουρός απέτυχαν παταγωδώς να δώσουν ριζικές  λύσεις στα προβλήματα της Αττικής, λόγω ανικανότητας και ιδεοληψιών.

«Οι ευθύνες για την υγειονομική βόμβα της Φυλής έχουν ονοματεπώνυμο»
Ειδικότερα σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά, πως Δούρου και Σγουρός είναι οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος, καθώς στα πρόσωπά τους αποτυπώνεται η διαχειριστική ανικανότητα της Περιφέρειας Αττικής να υιοθετήσει ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, όπως συμβαίνει σήμερα σε άλλες περιφέρειες της χώρας.
Ενδεικτικά ανέφερε πως με Σγουρό Περιφερειάρχη, θάβονταν χωρίς επεξεργασία τα σκουπίδια στη Φυλή αλλά και με Δούρου Περιφερειάρχη, εξακολουθεί να θάβεται χωρίς επεξεργασία το 90% των απορριμμάτων στη Φυλή και ούτε το 10% δεν πάει για ανακύκλωση.
«Τα τελευταία 10 χρόνια κανείς από τους δύο δεν έκανε την παραμικρή επένδυση σε προγράμματα ανακύκλωσης. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην Αττική η μεγαλύτερη ανοιχτή χωματερή της Ευρώπης, μία υγειονομική βόμβα, με σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμο. Πρωτίστως της κας Δούρου που άλλα έλεγε προεκλογικά για να βγει, άλλα λέει σήμερα και άλλα θα πει για να πάρει ψήφους και κατόπιν του κ. Σγουρού, ο οποίος δεν εφάρμοσε καμία πολιτική ανακύκλωσης» τόνισε και πρόσθεσε:
Χρειάζεται να γίνει μία Νέα Αρχή σε αυτό το ζήτημα, με σχέδιο και σαφή χρονοδιαγράμματα. Εμείς στις 6 Μάιου θα παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για όλα όσα πρέπει να γίνουν και δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.

Ανοχύρωτη η Αττική
Σοβαρές ευθύνες καταλόγισε ο κ. Πατούλης στη σημερινή και στην προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας και στον τομέα της πολιτικής προστασίας.
Δοκιμάστηκαν στην πράξη και απέτυχαν..Ειδικά τα τελευταία χρόνια, ζήσαμε δυο δράματα επώδυνα για όλους μας. Και απαντήσεις δεν πήραμε γιατί η Αττική μετά από τόσα χρόνια δεν διαθέτει επαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση, γιατί δεν επένδυσαν σε πολιτικές πρόληψης και εκπαίδευσης, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, δεν δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός πολιτικής προστασίας, ώστε την κρίσιμη ώρα να ξέρουμε ποιος κάνει τι, σημείωσε ο κ. Πατούλης.
Στη συνέχεια υπογράμμισε πως χρειάζεται πρόληψη, προσεκτικός σχεδιασμός, αλλά και εκτέλεση αναγκαίων έργων, για να μην νιώσει ποτέ ξανά κανένας κάτοικος της Αττικής ανασφάλεια.
«Έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω έργο»
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια πρέπει να διοικηθεί από ανθρώπους με αποδεδειγμένη προσφορά, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει έργο.
Από όποια θέση ευθύνης πέρασα, είτε ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, είτε ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του Ιατρικού Συλλόγου και του ΣΠΑΠ,  άφησα έργο. Αυτή η αποτελεσματικότητα, αποτελεί εχέγγυο ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας και στην Περιφέρεια. Γι’ αυτό ζητώ από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν την ευκαιρία να δουλέψω για την Αττική. Δεν υπόσχομαι περισσότερα από όσα μπορώ να υλοποιήσω.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.