Αποτέλεσμα εικόνας για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
 Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε μια «ενωμένη και ισχυρή» Ευρωπαϊκή Ένωση, στις πρώτες δηλώσεις της αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με 383 ψήφους υπέρ και 327 κατά, την υποψηφιότητά της για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Γερμανίδα πολιτικός που διαδέχεται τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, είναι η πρώτη γυναίκα στη θέση αυτή.
Μακρόν: «Σήμερα η Ευρώπη έχει το πρόσωπό σας»

«Συγχαρητήρια Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σήμερα η Ευρώπη έχει το πρόσωπό σας. Αυτό της δέσμευσης, των φιλοδοξιών και της προόδου. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την Ευρώπη. Θα είμαστε μαζί σας για να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε με tweet του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Μέρκελ: «Χάνω μία υπουργό, κερδίζω έναν νέο εταίρο στις Βρυξέλλες»
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν την φον ντερ Λάιν. «Χαίρομαι επειδή μια αφοσιωμένη Ευρωπαία θα γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μολονότι χάνω μια υπουργό, κερδίζω έναν νέο εταίρο στις Βρυξέλλες», έγραψε στο Twitter η Μέρκελ.
Γιούνκερ: «Επιτέλους, μια γυναίκα στην Κομισιόν!»

«Επιτέλους, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας: «αυτή η δουλειά είναι μια τεράστια ευθύνη και πρόκληση. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνεται μια σπουδαία πρόεδρος. Καλωσορίσατε!
«Προσμένω στην στενή συνεργασία με τους θεσμούς για το μέλλον της Ευρώπης», ήταν η αντίδραση του Σαρλ Μισέλ, πρωθυπουργού του Βελγίου και επόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Ας συνεργαστούμε προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων!» επισήμανε με tweet του.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επαίνεσε την «βαθιά γνώση» της ντερ Λάιεν για το ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «θα μας υπηρετήσει καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε την συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας!»

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.