Αυτήν την Κυριακή 04.08.2019 και από τις 8 το πρωί καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μαζί με την ομάδα πολιτικής προστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), στο πότισμα των φυτών της αναδασωτέας έκτασης στον ΧΑΔΑ Σχιστού.
Με τα συστηματικά ποτίσματα των τελευταίων καλοκαιριών επιβιώνει και αναπτύσσεται το μεγαλύτερο ποσοστό των δενδρυλλίων στο δύσκολο περιβάλλον του βουνού. Με τα φετινά ποτίσματα επιδιώκεται τα νεαρά φυτά να σταθεροποιηθούν, ώστε να μην έχουν πλέον ανάγκη την ανθρώπινη βοήθεια για να επιβιώσουν.
Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης στο κάλεσμά του τονίζει: "Όλοι μαζί την Κυριακή το πρωί θα δώσουμε και θα κερδίσουμε άλλη μια μάχη για την αναδάσωση και προστασία του Όρους Αιγάλεω".
Σημείο συνάντησης έχει οριστεί οι εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ (Λεωφ. Σχιστού έναντι ΒΙΠΑ Σχιστού). Συνιστάται οι εθελοντές να φέρουν καπέλο και γυαλιά για την προστασία τους από τον ήλιο. (Πληροφ.:2104015451www.pesydap.gr)
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου: "Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω"*

*Κωδικοποίηση πληροφορίας του έργου 
Τίτλος Έργου: Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω 
Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο. 
Στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του άξονα: «Καινοτόμες δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις» 
Προϋπολογισμός: 49.825,00 € 
Δικαιούχος: ΙΕΑ - Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης 
Σύμπραξη: ΙΕΑ - Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και ΠΕΣΥΔΑΠ 
Σκοπός του έργου: Η συμβολή στην προστασία και την αειφόρο διαχείριση του Όρους Αιγάλεω. 
Μεθοδολογία: Καταγραφή (α) των οχλουσών δραστηριοτήτων, (β) των παράνομων χωματερών και (γ) της βιοποικιλότητας του Όρους Αιγάλεω. 
Προσδοκώμενα αποτελέσματα: (α) Συγκέντρωση και επικοινωνία περιβαλλοντικής πληροφορίας μέσω ενός ψηφιακού αποθετηρίου για το Όρος Αιγάλεω που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό. (β) Ευαισθητοποίηση των πολιτών για το μοναδικής αξίας από οικολογικής άποψης Όρος Αιγάλεω.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.