Παρουσία μεγάλου πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 31/8, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, η τελετή Ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη καθώς και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικό, με την παρουσία συγγενών και φίλων των αιρετών όλων των παρατάξεων, ενώ την ορκωμοσία τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κύριλλος, συνεπικουρούμενος από τους εφημερίους και ιερείς των Ι. Ναών του Δήμου Διονύσου. 
Ο Γιάννης Καλαφατέλης, αναλαμβάνει Δήμαρχος Διονύσου από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, παραλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου  από τον απερχόμενο Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη.
Στο πλαίσιο της τελετής Ορκωμοσίας, δόθηκε η δυνατότητα σύντομου χαιρετισμού σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις, Συνεργασία Δημοτών» και δημοτικός σύμβουλος Κωστής Κουριδάκης, ο οποίος ευχήθηκε να υπάρχει συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων όλων των πολιτικών παρατάξεων, για την πρόοδο του Δήμου.
Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Διονύσου θέλησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα συναίνεσης αλλά και συνεργασίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι δημότες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο, σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, το οποίο όλοι μας οφείλουμε να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε. Το μήνυμα αυτό κυρίως λέει, ότι ο Δήμος μας είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα, δημοτικούς συνδυασμούς και πολιτικά κόμματα. Συνεπώς, οφείλουμε ενωμένοι, Δημοτική Αρχή, Αντιπολίτευση, Δημοτικές Υπηρεσίες και δημότες, να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια, για το καλό του τόπου μας. Τουλάχιστον στα μεγάλα ζητήματα».
Σε  άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε «Η παρουσία σας εδώ μας τιμά αλλά, παράλληλα, μας εναποθέτει και πολλές ευθύνες, τις οποίες αποδεχόμαστε και αναλαμβάνουμε, χωρίς προαπαιτούμενα και δεύτερες σκέψεις. Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά». 
Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «Πρέπει να δώσω, και να δώσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου, μια άνιση μάχη με το αδηφάγο τέρας της καθημερινότητας. Εκεί θα δοκιμαστούμε σκληρά επί 4 χρόνια. Πιστεύω βαθιά, ότι με πολύ μεράκι και ακόμη περισσότερη δουλειά, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα και των 7 δημοτικών διαμερισμάτων, και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ποιότητα στη ζωή όλων μας και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».
Η ομιλία του κου Καλαφατέλη είχε και μια ιδιαίτερη αναφορά στους νέους.
 «Προεκλογικά είχα πάρα πολλές συναντήσεις με τη νεολαία μας. Εκεί συνειδητοποίησα πως οι νέοι μας, ίσως περισσότερο από όλους, περιμένουν μια δημοτική αρχή η οποία θα μπορέσει να τους πλησιάσει, να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και να υλοποιήσει κάποιες από τις προτάσεις τους. Σήμερα λοιπόν θέλω να τους διαβεβαιώσω, πως από αύριο το δημαρχείο και ο χώρος  του δημοτικού συμβουλίου, παύει να είναι ένα κλειστό σύστημα εξουσίας για λίγους, αλλά ένας χώρος ανοιχτός, που τους περιμένει να καταθέσουν τις ιδέες τους και να τις εκφράσουν. Αυτό ισχύει και για όλους τους δημότες μας.» υπογράμμισε ο νέος Δήμαρχος Διονύσου.
Στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη ανταποκρίθηκαν συγγενείς και φίλοι των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων αλλά και πολλοί δημότες, οι οποίοι πλαισίωσαν την εκκίνηση της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, κατακλύζοντας ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.
 Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το «παρών» ο Γενικός Γραμματέας των υπηρεσιών υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου και Μαρία Απατζίδη, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, εκπροσωπώντας τον Δήμάρχο Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πέππας, Στέλιος Κοροβέσης, Ευρώπη Κοσμίδη και Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος των Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος και δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής, ο αντιδήμαρχος Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου του Δήμου Ωρωπού Χρήστος Τρομπούκης, ο πρώην αντιδήμαρχος και σύμβουλος διοίκησης του Ζαννείου Ιδρύματος Γιώργος Λιανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέου Ηρακλείου Γιώργος Πέτρου, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης των δημοτικών μέσων Ελλάδος Μαίρη Αρώνη, η πολιτευτής Ανατολικής Αττικής Χαρά Ξάνθου, οι πρώην δήμαρχοι Αγίου Στεφάνου Διονύσης Σακελλαρίου και Παναγιώτης Βορριάς, ο καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και πρώην αντιδήμαρχος Ηλίας Υφαντής καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, Πρόεδροι τοπικών συλλόγων και φορέων του Δήμου Διονύσου, εκπρόσωποι του τύπου κ.α. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.