Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  ανέφερε ότι «θα υπάρχει ένα πλαίσιο απλό, σαφές και πιο ευνοϊκό για τους καταναλωτές. Όχι περισσότερες οι δόσεις δεν θα είναι. Θα μειωθεί η προκαταβολή. Μέχρι εκεί γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και θα ήταν όχι μόνο αντιθεσμικό να βγω και να μιλήσω για όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τελείως επιπόλαιο γιατί θα πρέπει να οριστικοποιηθούν κάποια στοιχεία».
Προειδοποίηση για τους κακοπληρωτές
«Από αυτούς που είναι ‘κοκκινισμένοι’ βαθιά, τα μισά λεφτά τα οφείλουν 60.000 συμπολίτες μας. Φαίνεται, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον ότι αυτοί δεν είναι και ιδιαιτέρως φτωχοί. Εκεί θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια από τη ΔΕΗ. Δηλαδή, ναι θα υπάρξει ένα νέο πιο απλό, πιο σαφές και πιο ευνοϊκό πλαίσιο αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα χαριστούμε στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι έχουν και παριστάνουν ότι δεν έχουν», ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης αναφορικά με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το θέμα των ευθυνών της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατάσταση της ΔΕΗ, σε επίπεδο πολιτικό πρωτίστως, όμως, παρατήρησε, «οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να γίνουν κατήγοροι».
«Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ με τις ζημιές που έχει, παρότι έβγαλε τη μύτη της από το νερό δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο» διευκρίνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Ο κ. Τσίπρας είπε για διαμελισμό της ΔΕΗ επειδή θέλουμε να προχωρήσουμε σε μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή του δικτύου διανομής. Ο κ. Τσίπρας ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ που είναι οι πυλώνες μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος κι αυτά είναι μια χαρά και τον ενοχλεί επειδή συζητάμε τον ΔΕΔΔΗΕ, βγάλτε άκρη», είπε ο κ. Χατζηδάκης.