Συνεπώς, 1 στους 3 οφειλέτες πολίτες έσπευσαν να υπαχθούν μαζικά στη ρύθμιση, έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού μεγαλύτερου των 1.500 ευρώ. 
Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η επιτυχία της ρύθμισης καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι το 70% του συνόλου των οφειλετών αντιστοιχεί σε μικροοφειλέτες με χρέος έως 500 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς και σε οφειλέτες με χρέη παλαιών ετών των οποίων η είσπραξη καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη.
Ρεκόρ -που ξεπερνά όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις- σημειώνεται και στο ζήτημα των χρεών απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν στη ρύθμιση 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών. Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δις ευρώ.
Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο «για απόλυτη επιτυχία μιας από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ» καθώς μπαίνουν σε τάξη τα οικονομικά χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ ενισχύονται με έσοδα τα δημόσια ταμεία. 
«Παράλληλα βρίσκονται εκτεθειμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά εκφόβιζαν τους πολίτες, για δήθεν κατάργηση της προηγούμενης ρύθμισης από τη ΝΔ. Η ρύθμιση όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά βελτιώθηκε αποδίδοντας τα μέγιστα» σημειώνουν οι ίδιες πηγές, συμπληρώνοντας ότι στόχος των κυβερνητικών πολιτικών είναι να μην δημιουργούνται τελικά νέες οφειλές από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.