Η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Τουσκ είναι προγραμματισμένη για τις 3 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης το θέμα της Τουρκίας μπήκε στη ατζέντα της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης, μετά από πρωτοβουλία της Ελλάδας. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα ανταποκριθεί και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Τέλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα γίνεται ξανά πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας και ο ρόλος της αναβαθμίζεται.
Ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Κάιρο
Μετά την τριμερή, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, ένα εμβληματικό έργο που αποδεικνύει πόσο ανθηρή ήταν κάποτε η ορθόδοξη ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου.
Κλείνοντας την επίσκεψή του στο Κάιρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το απόγευμα και στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Χρήστο Καβαλή.  
Ο κ. Καβαλής μνημόνευσε ιδιαίτερα τον ρόλο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως προς τη στήριξη της Κοινότητας. «Δεν θα υπήρχε σήμερα χωρίς τον πατέρα σας» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για τη στήριξη των Ελλήνων της Αιγύπτου και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της Παιδείας και των Ιδρυμάτων της Ελληνικής Κοινότητας, υποσχόμενος ότι θα μεριμνήσει για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.