Νίκος Μιχαλολιάκος
Αρνήθηκε τα πάντα. Την εμπλοκή της ΧΑ στη δολοφονία του Φύσσα, τα τάγματα εφόδου και τις εμπρηστικές ομιλίες του ναζιστικού περιεχομένου στην απολογία του ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μεταξύ άλλων κατά την απολογία του μίλησε για «πολιτική σκευωρία», ενώ αποδοκιμάστηκε όταν μπήκε στην αίθουσα από τους παρευρισκόμενους, ενώ οπαδοί του τον χειροκρότησαν. «Είμαι αθώος», είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος, και τόνισε ότι «η δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και στόχευσης εικοσιπέντε χρόνων».

 Επιχείρησε να διαχωρίσει τη στάση της ΧΑ από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από το δικαστήριο για το αν ενημερώθηκε και γιατί το βράδυ του φονικού. Ο ίδιος είπε ότι: «Τη δολοφονία στο Κερατσίνι την καταδίκασα από την πρώτη στιγμή, αλλά μην ξεχνάμε ότι για ανάλογο περιστατικό δεν δικάστηκε ούτε κατηγορήθηκε ποτέ η ΟΝΝΕΔ η η ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά τα ντοκουμέντα που υπάρχουν στη δικογραφία με τα τάγματα εφόδου και τις ναζιστικού περιεχομένου ομιλίες του, ο Μιχαλολιάκος, προσπάθησε να τα υποβαθμίσει, χαρακτηρίζοντας τα «αποσπασματικές φράσεις».

«Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Ποια εγκληματική οργάνωση; 25-30 χρόνια ήμασταν με γραφεία, τηλέφωνα, δημόσια παρουσία. Από το 1982 εγγράφως δηλώνουμε εθνικιστές, όχι ναζιστές. Είδαν τις δημοσκοπήσεις και έστησαν κατηγορητήρια», είπε.
Για την ομιλία του στις Θερμοπύλες

«Για την ομιλία μου στις Θερμοπύλες το 2012 (τάγματα εφόδου), είπε ο αρχηγός της ΧΑ,δεν μπορεί να υπάρχει δίωξη με αποσπασμένες φράσεις, απευθυνόμουν στον κόσμο που ήταν μαζεμένος πέντε χιλιάδες άτομα.. ήταν χρυσαυγίτες με ελληνικές σημαίες, ποια τάγματα εφόδου; Τάγματα δεν Δεν υπήρχαν».
Μιχαλολιάκος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σε ό,τι αφορά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα για την οποία ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση ενώ είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ρητορικό σχήμα που το κατάλαβαν οι δημοσιογράφοι.

«Χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό και αναφέρομαι στο πολιτικό κόστος. Είναι ένα ρητορικό σχήμα εκ του αντιθέτου. Οι δημοσιογράφοι απέκοψαν μια φράση και έβγαλαν άλλα συμπεράσματα», είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αναλυτικότερα, ο,τι αφορά τη δολοφονία Φύσσα και τα τηλέφωνα που δέχθηκε το ίδιο βράδυ ο ίδιος από τον Ιωάννη Λαγό, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχείρησε να πει ότι δεν ενημερώθηκε και ούτε είχε μάθει κάτι, για να επιμείνει στη θέση ότι «το κόμμα δεν είχε καμία σχέση». «Ηταν ένας φόνος» είπε, «που ένας σκότωσε έναν άλλον. Το κόμμα δεν είχε σχέση».

    Μιχαλολιάκος: Για το φόνο δεν έμαθα ποτέ πολλά πράγματα. Ηξερα όμως ότι δεν είχε σχέση το κόμμα σε αυτό.
    Πρόεδρος: Ακόμα το πιστεύετε αυτό;
    Μιχαλολιάκος: Βεβαίως
    Πρόεδρος: Με τι έχει σχέση;
    Μιχαλολιάκος: Ηταν ένας άνθρωπος που δολοφόνησε έναν άλλον.
    Πρόεδρος: Η παρουσία ατόμων από την τοπική Νίκαιας πως εξηγείται; Το sms που κάλεσε άτομα να πάνε εκεί; Εκτός Ρουπακιά;
    Μιχαλολιάκος: Δεν μπορώ να ξέρω.. δεν πρόλαβα να μάθω κ ούτε είχα σκοπό. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε το κόμμα να αναμειχθεί με την υπόθεση, με την οποία δεν είχε σχέση.
    Πρόεδρος : Ο Λαγός σας πήρε τηλέφωνο στις 00.40 εκείνο το βράδυ. Οταν ήξερε ήδη για το φόνο.
    Μιχαλολιάκος: Δεν ξέρω αν είχε ενημερωθεί ο Λαγός, εμένα δεν μου είπε τίποτα.
    Πρόεδρος: Πως εξηγείται αυτό;
    Μιχαλολιάκος: Φαίνεται πίστευε ότι δεν είχε καμία σχέση με το κόμμα και γι αυτό δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα..
    Πρόεδρος: Εσείς λέτε δηλαδή ότι ο Λαγός δεν το έκρινε σημαντικό;
    Μιχαλολιάκος: Εγώ Ζήτησα να γίνει άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου. Δεν το έκαναν γιατί από τα τηλέφωνα μου προκύπτει ότι είμαι αθώος

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.