Μοναστήρι στην Τοσκάνη

 Ένα γραφικό μοναστήρι του 17ου αιώνα στους λόφους της Τοσκάνης, αναγκάστηκε να κλείσει εξαιτίας της «ιστορίας αγάπης» μιας 40χρονης καλόγριας με έναν κάτοικο της περιοχής.

Η μονή Convent of The Cappuccini Fathers στο Σανσεπόλκρο έχει κλείσει «οριστικά» σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η 40χρονη μοναχή εγκατέλειψε το μοναστήρι, στο οποίο απέμειναν μία 80χρονη καλόγρια και άλλες δύο εκπαιδευόμενες. Ο μικρός όμως αριθμός των εναπομεινάντων μελών δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε η αδερφή Μαρία, που ήταν πολύ αγαπητή στην περιοχή καθώς είχε μετατρέψει το μοναστήρι σε κοινοτικό κόμβο.

Το μοναστήρι – αφιερωμένο στον Μπερνάρντο Τολομέι, έναν άγιο του 14ου αιώνα, που άνοιξε ξανά για το κοινό πριν από 4 χρόνια, προσφέρει 19 κρεβάτια στο κύριο κτίριο για τους προσκυνητές και έναν μεγάλο χώρο αφιερωμένο σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμους και βαφτίσεις.
Η καλόγρια ισχυρίζεται πως είναι πιο περίπλοκη η ιστορία

Η αδερφή Μαρία, που ερωτεύτηκε έναν ντόπιο κάτοικο, δήλωσε στην La Repubblica: «Είναι πολύ στενοχωρημένοι, όπως κι εγώ» και πρόσθεσε πως το τέλος της εποχής της στο μοναστήρι δεν σχετίζεται με το υποτιθέμενο ειδύλλιο. Όπως είπε: «Ήθελαν να πουν αυτή την ιστορία, ας τους αφήσουμε να το κάνουν. Αλλά η ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται».

Ο επίσκοπος του Αρέτσο, Ρικάρντο Φοντάνα, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Υπήρξε μία παρέμβαση της Αγίας Έδρας και όλα τελείωσαν εκεί».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.