Αποτέλεσμα εικόνας για βρουτσησ
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης «άδειασε»τον υφυπουργό του Νότη Μηταράκη, για δηλώσεις που είχαν γίνει στο Reuters, σχετικά με την πώληση ασφαλιστικών οφειλών σε ιδιωτικά funds. 
Με μια λακωνική δήλωση, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα», τόνισε ο κ. Βρούτσης στη δήλωσή του.
Το δημοσίευμα του Reuters για το σχέδιο Μηταράκη

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Βρούτσης διέψευσε αποκλειστικό του Reuters, περί σχεδίου του οποίου ηγείται ο Νότης Μηταράκης, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δρομολογεί την πώληση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε ιδιώτες επενδυτές. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους στόχος είναι η άντληση χρημάτων που θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

«Υπάρχει στρατηγική να πουληθούν ορισμένα assets που τα τελευταία χρόνια δεν είχε καταφέρει να εισπράξει το ασφαλιστικό σύστημα», δήλωσε ένας από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Reuters, που αναφέρει πως το σχέδιο, του οποίου ηγείται ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, θα αφορά σε πώληση οφειλών ύψους έως 12 δισ. ευρώ, από τα 35 δισ. ευρώ των συνολικών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και πιθανόν οι συναλλαγές να είναι πολλές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.