Γυναίκα κάθετε δίπλα σε βαλίτσες και σακούλες

 Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στη συνέχιση μιας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, διαμέσου των συνόρων και των γραμμών του μετώπου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού του Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, που κατατέθηκε πρόσφατα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, οι διαπραγματεύσεις για να συνεχιστεί ο μηχανισμός που προσφέρει βοήθεια στους Σύριους, είναι σε εξέλιξη.

«Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να μπλοκάρει αυτή την απόφαση», αναφέρει διπλωμάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ενώ άλλοι μιλούν για μια τάση της Ρωσίας να ενισχύει τον έλεγχο επί της χώρας του συριακού καθεστώτος, του οποίου είναι ο βασικός υποστηρικτής.

Τέσσερα σημεία διέλευσης, δύο μέσω της Τουρκίας, ένα μέσω της Ιορδανίας και ένα μέσω του Ιράκ χρησιμοποιούνται επί του παρόντος και συζητείται το άνοιγμα ενός πέμπτου σημείου μέσω της Τουρκίας. Σύμφωνα με διπλωμάτες, το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ τάσσεται υπέρ αυτής της επέκτασης καθώς μια νέα ανάγκη δημιουργήθηκε με την τουρκική στρατιωτική επίθεση στη βόρεια Συρία. Για τον Αντόνιο Γκουτέρες, εάν σημειωθεί πρόοδος στο θέμα της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στο εσωτερικό της Συρίας, η διέλευση των συνόρων και των πρώτων γραμμών του μετώπου παραμένει απαραίτητη.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται κάθε χρόνο από τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών περιλαμβάνει τρόφιμα για περίπου 4,3 εκατομμύρια ανθρώπους και ιατρική περίθαλψη για περισσότερο από 1,3 εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα» αναφέρει στην έκθεσή του που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου. Συνολικά 11 εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να χρειάζονται βοήθεια στη χώρα, όπως αναφέρει η έκθεση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.