Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2019. Από τότε έχει αναπτυχθεί σε όλη την έκταση του Δήμου ένα δίκτυο με ειδικούς κάδους συλλογής ρούχων και υποδημάτων (κόκκινοι κάδοι), το οποίο αποτελείται συνολικά από 30 σημεία συλλογής.
Στα συγκεκριμένα σημεία συλλέγονται παλιά ρούχα, υφάσματα και υποδήματα, στα οποία γίνεται διαλογή. Όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση οδηγούνται προς επαναχρησιμοποίηση μέσα από τη δομή της Κοινωνικής Ιματιοθήκης του Δήμου, ενώ τα υπόλοιπα οδηγούνται προς ανακύκλωση στην κλωστοϋφαντουργία. 
Επιπλέον από την εταιρεία που υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, υπάρχει ανταποδοτικό όφελος προς τον Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό ο εκπρόσωπος της εταιρείας παρέδωσε δωροεπιταγές συνολικού ύψους 300 ευρώ στον Δήμαρχο Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσο Μαυρίδη, που αφορούν στην υποχρέωση της εταιρείας για τους μήνες Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου και θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά τροφίμων και ειδών ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Χαίρομαι πολύ γιατί η ανακύκλωση ρούχων, που είναι από το πιο πρόσφατο ρεύμα ανακύκλωσης, που προσθέσαμε στον Δήμο μας, στηρίζεται έμπρακτα από τους ενεργούς πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων κερδίζουμε διπλά. Πρώτον, διότι, σε συνδυασμό με την ανακύκλωση άλλων υλικών, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που ως Δήμος αποθέτουμε στον ΧΥΤΑ, άρα μειώνονται τα έξοδα του Δήμου. Δεύτερον διότι μέσα από αυτή τη συνεργασία με τους κόκκινους κάδους ενισχύουμε την Κοινωνική μας Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Συνεχίζουμε στηρίζοντας και ενισχύοντας όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης και τις κοινωνικές μας».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.