Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογεσ
Η εκλογή ευρωβουλευτών από μία περιφέρεια, που είναι ολόκληρη η επικράτεια, έχει αποδειχθεί προβληματική, καθώς μεταξύ άλλων προ-κρίνει κυρίως πρόσωπα με πανελλαδική αναγνωρισιμότητα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει πρώτος το σπάσιμο της Β’ Αθηνών σε μικρότερες περιφέρειες, πώς να δεχθεί να είναι όλη η χώρα μία εκλογική περιφέρεια;», επισημαίνει μιλώντας στα «Π» κυβερνητικό στέλεχος που γνωρίζει τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται στο Μέγαρο Μαξίμου για τις ευρωεκλογές.

Οι πρώτες σκέψεις στο Μαξίμου και το ΥΠ.ΕΣ. κατευθύνονται σε δύο επιλογές: Είτε στην επαναφορά της λίστας είτε στη διατήρηση του σταυρού -που καθιερώθηκε πρώτη φορά το 2014-, αλλά με σπάσιμο της χώρας σε πέντε μεγάλες περιφέρειες. «Έχει εφαρμοστεί ο σταυρός προτίμησης σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ευνόησε πάρα πολύ αυτούς που είναι γνωστοί, κυρίως έχουν δημοφιλία μέσω τηλεόρασης ή είναι γνωστοί λόγω της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, και ήταν σχεδόν ανυπέρβλητο εμπόδιο για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα ΜΜΕ», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, μιλώντας στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1. «Θα εξεταστούν διάφορα ενδεχόμενα. Προφανώς η επαναφορά της λίστας είναι μια περίπτωση, μπορεί να συζητήσουμε και σε σπάσιμο της επικράτειας σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, είναι κάτι όμως το οποίο θα εξεταστεί και με βάση την εμπειρία των δύο προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.