Συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Οι άξονες της συνεργασίας που θα έχουν το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ανακοινώθηκαν σήμερα μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας 'Αγγελο Μπίνη.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων ενίσχυσης των μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας.

Παράλληλα θα υπάρξει συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τα μικτά κλιμάκια ελέγχων στο πεδίο της συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο.
Επιπλέον προβλέπεται η διεύρυνση των δυνατοτήτων υποστήριξης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο έργο της πρώτης με την περαιτέρω ισχυροποίηση των υπηρεσιών της Αρχής στην Κεντρική Μακεδονία.


Για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα απάτης και διαφθοράς έκανε λόγο ο κ. Μπίνης υπογραμμίζοντας ότι «η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει μεγάλη εμπειρία από τη λειτουργία και τις προκλήσεις της Αυτοδιοίκησης».

«Αρχίζουμε μια μεγάλη εκστρατεία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία θα υπογράψουμε σύμφωνο συνεργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο την ενίσχυση των δικλείδων ασφαλείας στη λειτουργία των υπηρεσιών, την πρόληψη φαινομένων κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης και την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης για την πιστή εφαρμογή της νομιμότητας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον αντικαπνιστικό νόμο, ο κ. Μπίνης τόνισε:
«Είχαμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει τους επιχειρηματίες. Οι εύκολες υποσχέσεις για παράκαμψη της νομοθεσίας αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να σταθούν. Προτρέπουμε όλους τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη νομιμότητα και στην υγιή επιχειρηματικότητα και να σέβονται τους συναδέλφους τους».

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συνάντηση και τόνισε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να εμπεδωθεί η βεβαιότητα σε όλους για μηδενική ανοχή στη διαφθορά, την αδιαφάνεια και την παραβατικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.