Θεοδωρικάκος : Παράνομοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες οι συγκεντρωμένοι στον Έβρο | tanea.gr
Εμμένει στην απόφασή της η κυβέρνηση για δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας στα επτά (7) χρόνια από τρία (3) χρόνια που είναι σήμερα, για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα μέσω του καθεστώτος των προσφύγων λαμβάνοντας άσυλο, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, εξομοιώνοντας τον χρόνο με όσους εισέρχονται νόμιμα στη χώρα και παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια στα επτά (7) χρόνια.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο «Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών ‘‘Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις’’», και απαντώντας στον εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία αντιτίθεται στην εξομοίωση του χρόνου που απαιτείται για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας μεταξύ νομίμως και παρανόμως εισελθόντων στη χώρα, τόνισε: 
«Υπάρχει ένα σημείο που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει την άποψή της η κυβέρνηση. Αφορά την τροποποίηση όσων μπαίνουν παρανόμως στη χώρα, έως τώρα μπορούσαν στα 3 χρόνια να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια. Θα επιμείνουμε και δεν θα το αλλάξουμε, το 3 θα γίνει 7 χρόνια, όπως ισχύει για τους νομίμους εισερχόμενους στη χώρα, διότι δεν μπορεί η Ελλάδα, ειδικά στις μέρες μας, και ειδικά σε αυτή την εποχή που έχει εργαλειοποιηθεί το προσφυγικό πρόβλημα από την πλευρά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά, δεν μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για ανθρώπους οι οποίοι μπαίνουν παρανόμως στη χώρα και είναι προφανές δεν υπάγονται καν και στην κατηγορία πρόσφυγες».  

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.