Παρόντες στη συνάντηση ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Αντρέας Λεωτσάκος και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Παπαγεωργίου.
Στην αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ συμμετείχαν ο πρόεδρος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) Δημήτρης Τσατσαμπάς και ο εντεταλμένος για το ΔΙΚΕΠΑΖ και μέλος της ΕΕ Μιχάλης Ευθυμιάδης.
Στην ατζεντα - συζήτηση τέθηκαν ζητήματα πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης, πολιτικής προστασίας, η προστασία του όρους Αιγάλεω, η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης, θέματα για τα οποία ο Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σχετικά με την πολιτική προστασία ο Γρ. Γουρδομιχαλης είπε ότι το ανθρώπινο δυναμικό και ο εξοπλισμός του ΠΕΣΥΔΑΠ είναι στη διαθεση της Περιφερειας.
Ιδιαίτερη αναφορα έγινε στην ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού ραδιενεργών αποβλήτων απο τον ΠΕΣΥΔΑΠ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί απο την Περιφέρεια Αττικής, όπως τόνισε η Σταυρούλα Αντωνάκου, δεδομένου ότι αφορά στην υγεία και στην ασφάλεια όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.
Στα παραπάνω θέματα τοποθετήθηκαν θετικά οι παρευρισκομενοι αντιπεριφερειάρχες και ο περιφερειακός σύμβουλος.
Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε τις θετικες πρωτοβουλίες του ΠΕΣΥΔΑΠ στους τομείς δράσης του και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει έμπρακτα αυτές τις πρωτοβουλίες.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.