Από την Παρασκευή 20/03/2020 η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης στηρίζει όσους συμπολίτες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, Άτομα με Αναπηρία, αποκλεισμένοι λόγω καραντίνας, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και δικαιούχοι των κοινωνικών δομών. Όσοι ανήκουν σε κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας, μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 210 6145148 και 210 6145451, από τις 8:00 έως τις 20:00 ή να στέλνουν e-mail στο k.koinotitas@likovrisipefki.gr και στο protokollo@likovrisipefki.gr, προκειμένου να εξυπηρετούνται:

• για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης από το supermarket. 
• για υγειονομικές υπηρεσίες
• για διεκπεραίωση αιτημάτων τους μέσω ΚΕΠ
• για συμβουλευτικές υπηρεσίες από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Κατά την επικοινωνία θα πρέπει να δηλώνονται τα εξής στοιχεία:
- Ονοματεπώνυμο
- Διεύθυνση κατοικίας
- Τηλέφωνα επικοινωνίας
- Ηλικία
- Το λόγο που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους: ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες.
Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες ή που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες ή άτομα του περιβάλλοντος τους να μην εγγράφονται στην υπηρεσία.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη ημέρα αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού ο Δήμος μας διαθέτει αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό και παρέχει υπηρεσίες κάτω από δύσκολες συνθήκες για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η Κοινωνική μας Υπηρεσία αναλαμβάνει δράση για τη στήριξη των συμπολιτών  που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα συνεχίζουμε και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα που προκύπτουν από την επιδημία».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.