Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και τους πολίτες της είναι ντροπή κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν έριδες και ψευδείς εντυπώσεις κατασκευάζοντας fake news, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι ενότητα και αλληλεγγύη.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέθεσε στους Συλλόγους Φοιτητών Ιατρικής ανά την Ελλάδα ψήφισμα για την συμμετοχή των φοιτητών ως εθελοντές προκειμένου να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο την κοινή εθνική προσπάθεια συντεταγμένα και υπό τις οδηγίες της πολιτείας. Στόχος όλων μας είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας γι’ αυτό και πρέπει να δράσουμε πάνω απ’ όλα υπεύθυνα και με τον μεγαλύτερο δυνατό συντονισμό.
Απόδειξη όλων των παραπάνω αποτελεί, το κάλεσμα που απευθύναμε σήμερα στα μέλη μας που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας, όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι και φοιτητές των αντίστοιχων σχολών να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές στην ειδική πλατφόρμα https://ethelontes.gov.gr/ -που δημιουργήθηκε από τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης- για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Κάθε ώρα που περνάει μεγαλώνει, η ανάγκη για στήριξη των ασθενών και των συμπολιτών μας. Τα fake news δεν βοηθούν κανέναν. Δεν είναι ώρα για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά ώρα για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τον κοινό μας εχθρό, με τον τρόπο που ο καθένας οφείλει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.