Ιωάννα Ζιαμπίρη (Οικονομολόγος)
Σε όλους τους Έλληνες εδώ στην Ιταλία, φτάνουν πολλά μηνύματα για το τι έφταιξε.
Δεν ξέρω τι πληροφορίες ή παρα – πληροφορίες τελικά φτάνουν στην Ελλάδα, αλλά θεωρώ χρήσιμο να ξέρετε τα στοιχειώδη για την εδώ κατάσταση σχετικά με τον COVID-19.
Τα πρώτα κρούσματα ξεκίνησαν σε Lombardia και Veneto στις 21/02/΄20
Ήδη από της 23/02/’20 είχαν κλείσει σχολεία, δουλειές (με ενεργοποίηση smart working και εκ περιτροπής εργασία εκεί όπου δεν ήταν δυνατόν να δουλέψουν από σπίτι) πανεπιστήμια, δικαστήρια, αίθουσες μελέτης, υπολειτουργία Δημοσίων Υπηρεσιών (αναφέρονται όλα στο νομοσχέδιο της 23.02)
Ταυτόχρονα απέκλεισαν εντελώς, μάλιστα με στρατιωτικό έλεγχο 11 ολόκληρα χωριά (10 σε Lombardia και 1 σε Padova).
Σημείωση ότι, τα χωριά εδώ σε Ελλάδα πληθυσμιακά αντιστοιχούν σε μικρές πόλεις.
Στη συνέχεια τα μέτρα διαρκώς και γινόταν πιο αυστηρά, ώσπου φτάσαμε στο Σαββατοκύριακο της δεύτερης εβδομάδας να βρίσκεται όλη η Ιταλία σε καραντίνα με την ταυτόχρονη απαγόρευση κυκλοφορίας.
Επομένως το μόνο που δεν μπορούμε να πούμε είναι ότι, το κράτος καθυστέρησε…
Με λύπη μας όλοι οι Έλληνες εδώ, είδαμε εικόνες από Ελλάδα , που εδώ ευτυχώς δεν υπήρξαν.
Αναφέρομαι σε γεμάτες πλατείες, σε βόλτες σε παραλιακή και σε πάρκα όπου η λέξη συνωστισμός είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που γινόταν τόσες μέρες σε πατρίδα μας.
Εδώ από την πρώτη στιγμή οι δρόμοι ερήμωσαν. Κεντρικές αρτηρίες της πόλης μας ήταν έρημες ήδη από τις 18.00 το απόγευμα.
Γιατί η τόσο μεγάλη αύξηση εδώ αυτό το Σαββατοκύριακο;
Μα ασφαλώς γιατί τελειώνουν ακόμα οι πρώτες επωάσεις.
Από την αρχή μας είχαν ενημερώσει ότι εάν και σπάνιο η επώαση σε ορισμένους φορείς, μπορεί να φτάσει και τις 27 ημέρες, γεγονός που αποδείχτηκε περίτρανα και στην Κίνα.
Εννοείται ότι κι εδώ παρατηρήθηκε μετακίνηση των Νοτίων του Βορρά προς το Νότο αλλά κράτησε μόνο ένα βράδυ (καθώς την επόμενη ημέρα επιβλήθηκε η απαγόρευση).
Τις συνέπειες της συγκεκριμένης μετακίνησης τις πληρώσαμε αυτό το ΣΚ καθώς πολλοί από βορρά μεταφέρανε σε Νότο τον ιό και τώρα νόσησαν.
Κι εδώ και για ΜΙΑ μόνο ημέρα πήγανε σε θάλασσα πριν την αστυνομική απαγόρευση κυκλοφορίας.
Τις συνέπειες εκείνης της επίσκεψης στην θάλασσα λίγες ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, τις πληρώσαμε επίσης χτες.
Εύχομαι οι Έλληνες να καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης και να μην υπερισχύσει ο αντιδραστικός χαρακτήρας της φυλής μας.
Αφήστε στην άκρη της θεωρίες συνομωσίας και OXI αποκλείεται ο ιός να κατασκευάστηκε για να πλουτίσει η Dettol (ναι μέχρι κι αυτό διάβασα από Ελλάδα).
Ας υπερισχύσει λοιπόν η κοινή λογική και ας προσαρμοστείτε στα νέα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Εμείς εδώ δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε πιο πολύ από τα 200 μέτρα από το σπίτι μας και μόνο για σούπερ μάρκετ και φαρμακείο και μάλιστα ένας – ένας, αλλά αντέχουμε!
Γιατί πάνω και από την προσωπική ελευθερία, κάποιες φορές πρέπει κι επιβάλλεται να μπαίνει το καλό του συνόλου, της πολιτείας και της κοινωνίας.
Ελλάδα κουράγιο! Ο Θεός μαζί σας!
(Ακολουθεί οπτικοακουστικό μήνυμα της Ιωάννας Ζιαμπίρη προς τους Έλληνες)

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.