Κεραμέως: Κανένα ενδεχόμενο να μην γίνουν οι Πανελλήνιες - CNN.gr
«Σε αυτή την κρίση, ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Οπως δήλωσε, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων όμως για αυτή την απόφαση θα περιμένουν τις συστάσεις των ειδικών που αξιολογούν την κατάσταση. «Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος και το έχει υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι οδηγίες είναι ότι «θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα».
Κεραμέως: Τα δύο σενάρια για τα παιδιά της Γ' Λυκείου

Σχετικά με τις Πανελλαδικές, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο», επεσήμανε. Η κα Κεραμέως εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.
Κεραμέως για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων: Εστιάζουμε στη στήριξη του κλάδου
Αναφορικά με την πληρωμή των διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο εστιάζουν στη στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι θέμα ωρών να βγει για την κοινή υπουργική απόφαση περί αυτού.

Η κα Κεραμέως επισήμανε ότι οι υπηρεσίες που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται. «Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν», είπε η Νίκη Κεραμέως «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση», συμπλήρωσε

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.