άρση μέτρων μετρό γυναίκα με μάσκα

Αλλαγές αναμένονται στον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μετά τη σταδιακή άρση μέτρων που ελήφθησαν για τον κορωνοϊό.


Πλέον, όπως ανακοίνωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τους εργαζόμενους, ενώ η είσοδος θα είναι ελεγχόμενη για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Οι επιβάτες, αν βλέπουν πολύ κόσμο στα μέσα μεταφοράς, δεν θα πρέπει να επιβιβάζονται αλλά να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο, τηρώντας αποστάσεις σε σταθμούς και στάσεις. Επίσης, θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τις συναλλαγές στα γκισέ με μετρητά, αλλά να κάνουν χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου των επιβατών από τις μπροστινές πόρτες λεωφορείων και τρόλεϊ για την ασφάλεια των οδηγών.
«Αδύνατο να ελεγχθεί πόσοι θα μπουν στον συρμό»
Ο πρόεδρος των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), Χάρης Δαμάσκος, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το τι θα αλλάξει στα μέσα μεταφοράς από εδώ και στο εξής.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμάσκο, οι ελεγκτές των ΜΜΜ αλλά και οι υπάλληλοι των εταιρειών Security θα ελέγχουν εάν οι επιβαίνοντες τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στον τομέα των εισιτηρίων.

«Ωστόσο, το πόσοι θα μπουν στο συρμό, είναι αδύνατο να ελεγχθεί. Με βάση την μικρή αποκλιμάκωση που θα υπάρχει στις αποβάθρες, θεωρητικά θα επιβιβάζεται λιγότερος κόσμος και στους συρμούς» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρχουν υπάρξουν διαγραμμίσεις στις αποβάθρες, σήμανση, ενώ θα προβληθεί και μια μεγάλη καμπάνια στις πινακίδες των σταθμών, για το που πρέπει να κάθεται ο κόσμος.

Επιπλέον, προκειμένου να ανασχεθεί ο συγχρωτισμός, θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα δρομολογίων με μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους.

Τέλος, αναμένεται να υπάρχουν ελεγκτές σε αποβάθρες και συρμούς, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και η επιβίβαση παραπάνω ατόμων απ’ όσα επιτρέπονται την κάθε φορά

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.