Η 5χρονη Σκάρλετ που πάσχει από τη νόσο Καβασάκι αγωνίζεται για τη ζωή της στο νοσοκομείο

Ένα κοριτσάκι πέντε ετών αγωνίζεται για τη ζωή του, καθώς έχει προσβληθεί από τη νόσο Καβασάκι εβδομάδες μετά την ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό.


Η Σκάρλετ υπέφερε από ήπια συμπτώματα του Covid-19 πριν από πέντε εβδομάδες από τον οποίο ανάρρωσε, αλλά τώρα βρίσκεται στην εντατική εξαιτίας της νόσου Καβασάκι. Ήδη ένα παιδί στη Γαλλία έχει χάσει τη ζωή του από αυτή τη σπάνια φλεγμονώδη νόσο, που ενδέχεται να συνδέεται με τον κορωνοϊό.
Ο μπαμπάς της Πιέρς Ρόμπερτς είπε ότι στη Σκάρλετ δόθηκε μόλις 20% πιθανότητα επιβίωσης από την ασθένεια, την οποία ο ΠΟΥ μελετά.
Ο κ. Ρόμπερτς, είπε ότι η Σκάρλετ κόλλησε τον Covid-19 στο σχολείο πριν από το lockdown, και περιέγραψε ότι η κόρη του ήταν «υγιής και καλά», έξι εβδομάδες πριν ξαφνικά να υποστεί πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.


Ο κ. Ρόμπερτς, που είναι δάσκαλος στο επάγγελμα, είπε ότι τρομάζει στη σκέψη ότι θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία στην Αγγλία την 1η Ιουνίου, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες περιπτώσεις της νόσου Καβασάκι εάν ανοίξουν τα σχολεία. Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες, στη Μεγάλη Βρετανία, πέθανε ένας 14χρονος που είχε συμπτώματα, τα οποίοα παραπέμπουν στη νόσο Καβασάκι.

«Θέλω να επιστρέψω στη διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο. Ωστόσο, δεν θέλω η κόρη μου να λειτουργήσει ως πείραμα. Είναι πραγματικό βασανιστήριο», πρόσθεσε.

Σε μια σειρά από tweets, η θεία της Σκάρλετ, Τζουν, περιέγραψε τη μάχη της μικρής, ενάντια στην ασθένεια.

«Αυτή είναι η πεντάχρονη ανιψιά μου. Ήταν σε καλή κατάσταση και υγιής μέχρι που νόσησε ήπια από Covid-19 πριν από πέντε εβδομάδες, από τον οποίο φάνηκε να ανακάμπτει. Τώρα βρίσκεται στη ΜΕΘ με τη νόσο Καβασάκι. Είναι εκτός αναπνευστήρα, αλλά έχει αναπτύξει καρδιακά προβλήματα.
Οι γονείς της, μία γιατρός (η μαμά) και δάσκαλος (ο μπαμπάς, ο ανιψιός μου), θέλουν να μοιραστούν την ιστορία της, καθώς όχι μόνο έχουν τώρα αυτήν την φοβερά προσωπική εμπειρία, αλλά και οι δύο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης και βλέπουν από πρώτο χέρι πώς θα είναι τα σχολεία την επόμενη μέρα.

Ο ανιψιός μου και η σύζυγός του θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να γνωρίζει ότι είναι σοκαρισμένοι με την πρόταση να επιστρέψουν στο σχολείο τα παιδιά την 1η Ιουνίου. Περιμένουν, ότι έτσι θα υπάρξουν περιπτώσεις όπως αυτή της κόρης τους, εάν η κυβέρνηση επιμένει σε αυτό το σχέδιο.


Ο ανιψιός μου θέλει να επανέλθει στη διδασκαλία από κοντά, το συντομότερο δυνατό. Αλλά η χρήση της κόρης του και εκείνων σαν αυτή ως πειραματόζωα, είναι ένα ασυνείδητο ρίσκο και δεν μπορούμε να το πάρουμε, ενώ είναι γνωστά τόσα λίγα είναι για την ασθένεια. Είναι επίσης ευγνώμονες στη μονάδα παιδιατρικής εντατικής θεραπείας στο Γενικό Ιατρείο του Λιντς για την καταπληκτική φροντίδα που το προσωπικό έδωσε στην κόρη τους».
Naomi Roberts
23 ώρες πριν
Can’t believe the volume of gifts just here for my baby. She’s in theatre. Not being able to go in with her in a COVID world was really shit, but hopefully this will make the next few days easier. The PICA nurses have been amazing as have her consultants and the amazing registrar who managed to bleed her this morning.
Image may contain: one or more people
Image may contain: 1 person, sleeping and closeup
24
30
7

Σε μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα την Κυριακή, η θεία της μικρής, πρόσθεσε: «Περαιτέρω ενημέρωση για τη Σκάρλετ. Έπρεπε να μπει ξανά στο χειρουργείο. Η καρδιά της κάνει τρομακτικά πράγματα. Η μαμά της λέει ότι είναι μια διαδικασία ρουτίνας και πως θα κάνει τις επόμενες μέρες ευκολότερες γι 'αυτήν».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.