Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2020 έως 31-10-2020, καλούνται όλοι οι Δημότες του Δήμου Διονύσου που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά και σκουπίδια, καθώς αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Στους ίδιους χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη τσιγάρων και άλλων εύφλεκτων υλών.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων αναφορικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων, αυτοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σχετικές ποινικές διαδικασίες και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Σημειώνεται, ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων είναι υποχρεωτικός, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν το άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης», η υπ’ αριθμόν 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη αλλά και το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα.
Η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού των οικοπέδων συνεπάγεται επιπλέον και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους, στο πλαίσιο του αυτεπάγγελτου καθαρισμού τους από τους Δήμους.
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο, το οποίο αποτελεί έσοδο του οικείου Δήμου και βεβαιώνεται σε βάρος των υπόχρεων, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Δήμος Διονύσου απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες να ανταποκριθούν στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί υποχρέωση βάσει νόμων και διατάξεων, αποτελεί πάνω απ’όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τους συμπολίτες μας.
Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας.

Κρατάμε το Δήμο μας καθαρό και ασφαλή !
Προφυλάσσουμε τη δική μας ζωή και των συμπολιτών μας.
#ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ_ΤΑ_ΟΙΚΟΠΕΔΑ
#ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ_ΟΛΟΙ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.