Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 7/5/2020 από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, η παράδοση-παραλαβή ενός (1) παρελκόμενου απολύμανσης και πλύσης εξωτερικών χώρων και τεσσάρων (4) βενζινοκίνητων νεφελοψεκαστικών πλάτης. Η προμήθεια των νέων αυτών μηχανημάτων ψεκασμού και απολύμανσης κρίθηκε αναγκαία ώστε να είναι εφικτή η απολύμανση με ειδικά μηχανήματα ψεκασμού των εξωτερικών δημόσιων χώρων και κτιρίων και των κάδων απορριμμάτων-ανακύκλωσης όταν προκύπτουν έκτακτα μέτρα αποφυγής της διασποράς ιών όπως στην πρόσφατη πανδημία του κορωνοϊού έχοντας υπ΄ όψιν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών έκτακτων προμηθειών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών Δημόσιας Υγείας» (ΦΕΚ 55/11-3-2020 τεύχος Α΄ άρθρο 16).

Το παρελκόμενο τοποθετείται σε ισχυρό πλαίσιο με κατάλληλες υποδοχές για την γρήγορη και ασφαλή σύμπλεξη και αποσύμπλεξη στο οπίσθιο μέρος του οχήματος φορέα και αποτελείται από αντλία υψηλής πίεσης,  μεμβρανών, με παροχή μέχρι 40 l/min και πίεση τουλάχιστον 40 bar η οποία παίρνει κίνηση από ανεξάρτητο κινητήρα, τυλιχτήρα με λάστιχο μήκους 20 m εξοπλισμένο με πιστόλι χειρός με μπεκ νεφέλωσης για μακρά διασπορά καθώς και δεύτερο λάστιχο 10 m με ακροφύσιο με μπεκ νεφέλωσης για κοντινές αποστάσεις. Επίσης στο πίσω μέρος υπάρχει τριπλό, περιστρεφόμενο μπεκ νεφέλωσης, στερεωμένο σε βάση με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους εργασίας για τον ψεκασμό εν κινήσει και δοχείο νερού – διαλύματος, χωρητικότητας τουλάχιστον 500 λίτρων κατάλληλο για αυτονομία τουλάχιστον 15 λεπτών, με ανοιγόμενο καπάκι για την πλήρωση καθώς και  σύστημα ανάδευσης του υγρού για συνεχόμενη ανάμειξη των υλικών. 
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος αυτού είναι τα εξής:
  • Ισχυρός κινητήρας 42cc 1,7HP ,
  • Εξελιγμένος 2-χρονος κινητήρας (2Τ) με υψηλή ροπή,
  • Καύσιμο – αμόλυβδη βενζίνη με λάδι 2Τ σε αναλογία 1:50 (100ml λάδι/5ltr),
  • Δοχείο χωρητικότητας 14lt για μεγαλύτερη διάρκεια εργασίας,
  • Ισχύς 2.13kW,
  • Στροφές 7500rpm,
  • Εμβέλεια ψεκασμού έως 12m,
  • Βάρος 11kg.

Στην παράδοση-παραλαβή του παρελκόμενου παρέστη ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κίνησης και Περιβάλλοντος κ. Γεώργιο Κουσίδη. 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.