Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) με πολυπληθή ομάδα εθελοντών και  επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσση Σιώμο και ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό  συνέδραμε στον καθαρισμό του λόφου του Προφήτη Ηλία Νέας Πεντέλης.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος  δήλωσε:
«Κάθε χρόνο ο Σύνδεσμός μας εκπονεί πρόγραμμα καθαρισμών και αποψιλώσεων με στόχο τον καθαρισμό συγκεκριμένων περιοχών σε όλους τους Δήμους Μέλη. Έτσι και φέτος λοιπόν συνεχίζουμε τις δράσεις αυτές συμμετέχοντας ενεργά με εθελοντές αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό προκειμένου να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παράλληλα συνδράμουμε τους Δήμους – Μέλη μας όποτε μας ζητηθεί σε οποιαδήποτε δράση τους.

Σήμερα παρείχαμε συνδρομή στον Δήμο Πεντέλης στον καθαρισμό του Προφήτη Ηλία Νέας Πεντέλης.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων – Μελών μας. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύουμε κάθε διαθέσιμο μηχάνημα, μέσο και εξοπλισμό που διαθέτουμε.
Ο Σύνδεσμος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους διοργανώνει αλλά και συμμετέχει σε διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις όπως η κάθε εποχή του χρόνου επιβάλλει. Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, με καθαρισμούς και κοπές χόρτων, συντηρήσεις δασικών δρόμων κλπ, δράσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων και κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος.
Θα συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες να πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους - Μέλη μας με στόχο να συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων - Μελών του Σ.Π.Α.Π.».


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.