Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την παρουσία ελάχιστων εκπροσώπων από μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς χτύπησε, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, το πρώτο κουδούνι  για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ιλίου. Ήταν η πρώτη φορά που οι σχολικές αυλές δε γέμισαν με γέλια και φωνές, αλλά με τις ευχές όλων το ιδιαίτερο ταξίδι που καλείται να κάνει φέτος η εκπαιδευτική κοινότητα να συνοδεύεται από ευθύνη, αισιοδοξία αλλά και δημιουργικότητα. 

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος παραβρέθηκε, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Παιδείας Φώτη Μαρκόπουλο, στον αγιασμό του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, ο οποίος τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα. Παράλληλα, αντιδήμαρχοι αλλά και μέλη της Δημοτικής Αρχής παρέστησαν σε αγιασμούς  σχολικών μονάδων. Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ζενέτος ζήτησε από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να υπερβούν τις δυσκολίες, τους προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα μίμησης και υπευθυνότητας για όλη την κοινωνία και επανέλαβε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να προσφέρει στα σχολεία ότι χρειάζονται. 

Και πρόσθεσε: «Η επιστροφή στα θρανία θα είναι φέτος διαφορετική αλλά στις τσάντες τους οι μαθητές θα κομίζουν ένα σημαντικό μήνυμα: ότι, παρά την πρωτόγνωρη περίοδο, το σχολείο μπορεί και επιβάλλεται να ξεπεράσει τα εμπόδια και να μετατραπεί σε χώρο προσδοκίας, ελπίδας και αισιοδοξίας. Με υπομονή και προσοχή θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και να μείνουμε ασφαλείς».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.