Δεκαπέντε laptop στέλνει η κυβέρνηση στην κοινότητα Πεύκης στην Ηλεία μετά τις εικόνες που βγήκαν σήμερα στη δημοσιότητα με τους μικρούς μαθητές να κάνουν μάθημα στον εξωτερικό χώρο καφενείου με μπουφάν και μάσκες που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, θα παραδώσει στη συγκεκριμένη κοινότητα 15 laptop (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον δήμο).

Ωστόσο, απαντώντας στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος «ποντάρει στην καταστροφή» και «έχοντας χτίσει την καριέρα πάνω στους »αγανακτισμένους» και στα »μαγκάλια» πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος».

Η ΝΔ επισημαίνει ακόμη ότι για το συγκεκριμένο θέμα της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, που ζήτησε από χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις, ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις. Οπως, επίσης, ούτε ο δήμαρχος Πύργου, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ενημερώθηκε από τον κοινοτάρχη για τις ελλείψεις.

Επιπλέον, η ΝΔ επισημαίνει ότι με ευθύνη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας το 2018 ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Πηγές από την Πειραιώς ανέφεραν μάλιστα ότι οι σημερινές εικόνες με τους μικρούς μαθητές να κάνουν το μάθημά στον εξωτερικό χώρο του καφενείου με μπουφάν και μάσκες είναι στημένες από τον ίδιο τον Κοινοτάρχη ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του καφενείου. Ανέφεραν μάλιστα ότι το 2013 ο κοινοτάρχης είχε πρωτοστατήσει σε ανάλογα στημένα περιστατικά και fake news για να πληγεί η κυβέρνηση Σαμαρά.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί στην κορύφωση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης του αιώνα μας να παίζει με τις αγωνίες των πολιτών. Ποντάρει στην καταστροφή μήπως ξεφύγει από τα στρατηγικά του αδιέξοδα. Εχοντας χτίσει την καριέρα του πάνω στους «αγανακτισμένους» και στα «μαγκάλια», πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος.

Σήμερα λοιπόν έκανε σημαία φωτογραφία από καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας, την οποία μοίρασε ο ίδιος ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ. Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε χθες και για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες.

Αν ενδιαφερόταν για την ουσία ο κ.Τσίπρας, θα είχε πληροφορηθεί ότι ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, που ζήτησε από χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις, ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις.

Ο δήμαρχος Πύργου, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα από τα ΜΜΕ και καλύπτει αύριο σε συνεργασία με την κυβέρνηση, παραδίδοντας στη συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον δήμο).

Αυτό όμως που πρωτίστως οφείλει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας είναι ότι με ευθύνη του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας το 2018 ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 21.460.210 για ΙΕΚ και ΕΠΑΛ ολόκληρης της χώρας, γιατί δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Ασφαλώς δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα πόνταραν στην καταστροφή. Το ίδιο κάνουν και τώρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.