Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τα μέτρα που επιβάλλονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και στην οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 175 άτομα: μέλη της Κεντρική Επιτροπής, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ και οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών ΟΝΝΕΔ από ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ως επίσημος προσκεκλημένος συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο σχεδιασμός της επερχόμενης καμπάνιας ενημέρωσης της ΟΝΝΕΔ για τον εμβολιασμό, η διοργάνωση φιλανθρωπικών δράσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων, ο προγραμματισμός των δράσεων του επόμενου τριμήνου, ο απολογισμός των μηνών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020, η  καμπάνια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η κατάθεση προτάσεων για νέες θεματικές καμπάνιες.  

Με την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Σιαδήμας καλωσόρισε τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μπρατάκο αναφέροντας τις θερμές ευχαριστίες του σώματος για την παρουσία του στη συνεδρίαση και επισημαίνοντας: «Η πρόσφατη υγειονομική κρίση κατέδειξε πόσο ευμετάβλητες και απρόβλεπτες είναι οι καταστάσεις αλλά και πως ενωμένη μια κοινωνία με αλληλεγγύη-υπευθυνότητα-σχέδιο και σοβαρή καθοδήγηση μπορεί να βγει νικήτρια από οποιαδήποτε πρόκλησή. Πιστεύω πως αυτό είναι και το σημαντικότερο μήνυμα που θα πρέπει να κρατήσουμε από την κρίση του Covid-19».

Ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μπρατάκος  απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ανέφερε τα εξής: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι ανάμεσά σας για ακόμα μια φορά. Θα ξεκινήσω λέγοντας σε όλους σας ένα μεγάλο μπράβο, πραγματικό και όχι προσχηματικό. Η ΟΝΝΕΔ έχει αποδείξει με τη δράση της όλο αυτό τον καιρό πως έχει ουσία, φρεσκάδα, ευαισθησία και πολιτικό βάθος και έτσι αποδεικνύει στην πραγματικότητα ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας. 

Όσα περάσαμε τον τελευταίο χρόνο, δεν μπορούσαν να έχουν προβλεφθεί από κανέναν. Η υγειονομική κρίση και οι ζημιογόνες συνέπειές της, ανέκοψαν την πορεία ανάπτυξης που είχε ξεκινήσει με την εκλογή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τις απρόβλεπτες αυτές εξελίξεις στον παγκόσμιο χάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση δεν εφησύχασαν λεπτό. 

Η έλευση του εμβολίου μας γεμίζει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα, κι όμως δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σ’ αυτό. Έχουμε τέσσερα πολύ σημαντικά ζητήματα να διαχειριστούμε, στα οποία η ΟΝΝΕΔ θα κληθεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο. 

Πρώτον, είναι χρέος μας να πείσουμε όλους τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, γιατί έτσι θα κερδίσουμε ξανά τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Δεύτερον, οφείλουμε να διαχειριστούμε τις πληγές που μας άφησε η πανδημία τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, τρίτον να κορυφώσει η Κυβέρνηση το μεταρρυθμιστικό της έργο που δεν έπαυσε παρά τις δύσκολες συνθήκες που είχαμε να διαχειριστούμε και τέλος – κι εδώ η συμβολή της ΟΝΝΕΔ θα είναι καθοριστική- να ανοίξουμε νέους δρόμους στην ανάπτυξη με τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της οικονομίας. 

Ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ θα είναι καθοριστικός γιατί με τις φρέσκες ιδέες σας, την πρωτοποριακή σας σκέψη μπορείτε και είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρετε πολλά».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον κ. Μπρατάκο και δήλωσε: «Είναι για μας μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχόμαστε στη σημερινή συνεδρίαση τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μπρατάκο, σε συνέχεια της παρουσίας του σε πλήθος δράσεών μας, με πιο πρόσφατη την τηλεδιάσκεψη με επαγγελματίες της εστίασης και του εμπορίου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ειλικρινά, κ. Γενικέ για τη διαρκή στήριξη στην οργάνωσή μας. 

Επίσης νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω, για ακόμα μια φορά, τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ενεργό ρόλο που έχει επιλέξει να δώσει στην οργάνωσή μας και γενικότερα στη νέα γενιά, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη για την έμπρακτη στήριξή του σε κάθε μεγάλο εγχείρημα που αφορά τους νέους ανθρώπους. 

Πριν δύο μήνες παρουσιάσαμε τον ετήσιο απολογισμό μας για τη χρονιά που πέρασε. Μια χρονιά από τις πιο δύσκολες για την χώρα μας αλλά και για την δράση μας, αφού το μεγαλύτερο μέρος της αναγκαστήκαμε λόγω της υγειονομικής κρίσης που έπληξε τον πλανήτη, να αλλάξουμε άρδην τον τρόπο λειτουργίας μας. Αυτό όμως που παρέμεινε σταθερό ήταν το όραμά μας να οδηγήσουμε την ΟΝΝΕΔ πιο μπροστά, να την κάνουμε μια πολιτική νεολαία πρότυπο. Μια οργάνωση σύγχρονη, παρεμβατική, πρωτοπόρα όπως είναι από την ιδεολογία της και χρήσιμη σε κάθε νέο και νέα στην Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί προσωπική επιθυμία του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς τους νέους να βλέπουμε μια Κυβέρνηση που στα δύσκολα στέκεται έμπρακτα στο πλευρό μας, μιλώντας με ειλικρίνεια, παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις, προστατεύοντάς μας από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Η έλευση του εμβολίου θα είναι καθοριστική και θα φέρει σύντομα –με τη συνδρομή όλων μας- το τέλος της πανδημίας. 

Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωση προς τους συνανθρώπους μας, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που μάχεται καθημερινά με τον ιό, την έναρξη μιας εκστρατείας ενημέρωσης, με τη συνδρομή ειδικών και επιστημόνων προκειμένου να ενθαρρύνουμε όλους τους νέους –και όχι μόνο- να εμβολιαστούν.  Ο μεγάλος μας εχθρός μέχρι τώρα ήταν η πανδημία. Τώρα έχουμε να παλέψουμε με ακόμα έναν: την παραπληροφόρηση. Αυτό τον εχθρό έχουμε σκοπό να αποδυναμώσουμε με την εκστρατεία μας και να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης για ακόμα μια φορά, στο πλευρό της Κυβέρνησης, των επιστημόνων, των γιατρών, των νοσηλευτών και όσων επλήγησαν με τον οποιοδήποτε τρόπο, από την φονική αυτή πανδημία».

Κατόπιν, το λόγο έλαβαν ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Μαμουλής και ο Β’ Γραμματέας Κ.Ε. Γιάννης Αναστασόπουλος, καθώς και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ που παρουσίασαν ένα σύντομο απολογισμό ανά τομέα ευθύνης και μίλησαν για τις επερχόμενες δράσεις της Οργάνωσης. 

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις μελών της Κ.Ε. και προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών από όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον κατάλογο των ομιλητών. 

Αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ και του Β’ Γραμματέα της ΚΕ μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Κώστας Μαμουλής: «Το εμβόλιο είναι ασφαλές και όταν μας το επιτραπεί, εμείς οι ΟΝΝΕΔίτες θα πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε! Στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, αρωγοί στο έργο του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης, με στόχο το κοινό καλό για την Ελλάδα».

Γιάννης Αναστασόπουλος: «Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι τη σημασία να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μας ή ιδανικά και όλο. Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο ζήτημα ατομικής υγείας, αλλά συλλογικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας οι νέοι άνθρωποι και ως ΟΝΝΕΔ την Κυβέρνηση στην καμπάνια ενημέρωσης που θα τρέξει και να δημιουργήσουμε δράσεις πάνω στην κατεύθυνση αυτή. Είμαστε στην τελική ευθεία για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να ξεφύγουμε από αυτό τον εφιάλτη, ας μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.