Ερώτηση με θέμα τον εμβολιασμό των ναυτικών κατά του Covid -19 κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας,

προς τους υπουργούς Υγείας Βασίλη Κικίλια, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη και Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ότι η ελληνική ναυτιλία αποτελεί μια δραστηριότητα η οποία ασκεί σημαντική επίδραση στην οικονομία της χώρας και κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά, επαινώντας τους ναυτικούς μας για τον απίστευτο επαγγελματισμό τους, καθώς εργάζονται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, ώστε να προμηθεύουν τις λοιπές χώρες με τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και βασικά αγαθά.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Esca, της ένωσης των εφοπλιστικών φορέων των χωρών-μελών της Ε.Ε., καθώς και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών αιτήθηκαν να ενταχθούν οι ναυτικοί στην ομάδα των εργαζομένων της «πρώτης γραμμής», μαζί με τους γιατρούς, τους επιστήμονες και το υγειονομικό προσωπικό, δηλαδή στην κατηγορία των πολιτών που θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά του Covid -19. 

Ο κ. Φόρτωμας υπογράμμισε ότι είναι χρέος της Πολιτείας να αναγνωρίσει τους ναυτικούς ως κατηγορία ατόμων που θα έχει προτεραιότητα στην εθνική στρατηγική εμβολιασμού και ρώτησε τους συναρμόδιους υπουργούς σε ποιες πρωτοβουλίες πρόκειται να προβούν ώστε να ικανοποιηθεί η συγκεκριμένη ανάγκη. Επίσης, κατέθεσε ερώτημα ως προς τις ενέργειες που προγραμματίζει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση αλλαγής των πληρωμάτων, τον επαναπατρισμό και την παροχή ιατρικής βοήθειας στους Έλληνες ναυτικούς. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.