Η Δημοτική παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» και η επικεφαλής αυτής κ. Έλενα Ρουσάκη, με αφορμή τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2021 του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και την παρουσίαση του στον Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση στις 30/11/2020, κατέθεσε κάποιες προτάσεις προς συζήτηση.

Πρώτη γενική πρόταση είναι η καταγραφή των προβλημάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και η προσπάθεια άμεσης επίλυσης  τους μέσα και από το τεχνικό πρόγραμμα.

Οι προτάσεις της παράταξης "Σύγχρονος Δήμος" συνοψίζονται ως εξής: 

- Λύση στο πρόβλημα Σχολικής Στέγης. Οι υφιστάμενες σχολικές υποδομές δεν μπορούν να καλύψουν πλέον τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Δήμου. Χρειάζεται άμεσα διεκδίκηση κονδυλιών για την κατασκευή καινούργιων σχολικών συγκροτημάτων.

-Άμεση καταγραφή των αναγκών, για βελτίωση οδικών αρτηριών (δρόμων) και των  πεζοδρομίων, όπως και δημιουργία ειδικών ραμπών, όπου παρατηρηθούν ελλείψεις, για διευκόλυνση της κινητικότητας των Ατόμων με Αναπηρία. 

-Δημιουργία μικρών πάρκων για την αναβάθμιση των γειτονιών του δήμου, με καλό φωτισμό , αλλά και μέριμνα για επαρκή φωτισμό σε όλα τα πάρκα προς εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των δημοτών. 

- Διεκδίκηση κατασκευής νέων σύγχρονων  αθλητικών υποδομών και αναβάθμιση των υφιστάμενων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η φιλοξενία όλων των αθλημάτων, όπως άλλωστε ορίζει με απόφαση της και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

- Εκσυγχρονισμός των στάσεων για τα αστικά λεωφορεία με φορτιστές  κινητών, φωτιζόμενες τις βραδινές ώρες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας, ειδικά σε αυτές που βρίσκονται σε απομονωμένα σημεία. 

-Στροφή του Δήμου προς την ηλεκτροκίνηση, με σταδιακή αντικατάσταση τους στόλου των οχημάτων του με ηλεκτροκίνητα και δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

-Δημιουργία χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, με παράλληλη λειτουργία προγράμματος υιοθεσίας.

-Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενη επιστολή του «Σύγχρονου Δήμου» πρέπει άμεσα να προχωρήσει η αξιοποίηση των λατομείων.

-Εκσυγχρονισμός Δημοτικών Βιβλιοθηκών, με ψηφιακό εξοπλισμό και ψηφιακό υλικό.

- Δημιουργία και εξοπλισμός Παιδικών Χαρών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, επίσης με επαρκή φωτισμό για αποφυγή της  μετατροπής τους σε σημεία συγκέντρωσης παραβατικών στοιχείων, κατά τις νυχτερινές ώρες.

- Δημιουργία χώρων στάθμευσης  και δημοτικών παρκινγκ για κατοίκους και επισκέπτες.

Όπως τόνισε η επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος» κ. Έλενα Ρουσάκη, «όλες οι παραπάνω προτάσεις πρέπει να έχουν ένα κοινό σκεπτικό, να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην «πράσινη» ανάπτυξη. Στόχος η υλοποίηση  έργων που θα δημιουργήσουν υπεραξία για τον Δήμο, θα αναπτύξουν ένα πιο εξωστρεφές προφίλ και θα επιφέρουν οικονομικά οφέλη».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.