Σαφή και σταθερή κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία αποτυπώνεται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Alpha.

Επιπλέον, στα ποιοτικά στοιχεία, σημαντικό είναι το εύρημα ότι το μείζον κριτήριο για την ψήφο είναι η οικονομία, με τη διαχείριση της πανδημίας να ακολουθεί. Τέλος, μουδιασμένη από τη διαχείριση των εμβολίων σε επίπεδο ΕΕ εμφανίζεται η κοινή γνώμη, ενώ δίνει «δίκιο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη διαχείριση με την Εκκλησία τα Θεοφάνια.

Το απόγευμα της Πέμπτης παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, στην οποία οι ερωτηθέντες απάντησαν αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη διανομή των εμβολίων η ΕΕ, τα κριτήρια των ψηφοφόρων, την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, αλλά και για το «αντάρτικο» της Εκκλησίας με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Μπροστά σταθερά ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την αποδοχή του 52,7% των ερωτηθέντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 24%.


Δημοσκόπηση Marc: Η οικονομία το σημαντικότερο κριτήριο ψήφου

Η δημοσκόπηση παρουσιάζει το σημαντικότερο κριτήριο στην κάλπη, στην υποθετική ερώτηση αν είχαμε εκλογές. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 31,3% θα ψήφιζε με βάση την πορεία της οικονομίας, ενώ 16,9% θα επέλεγε κόμμα με κριτήριο τη διαχείριση της πανδημίας.

Κριτική στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διανομή και διαχείριση εμβολίων

«Μάλλον σωστά, αλλά με καθυστερήσεις» απαντά το 47,2% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, αναφορικά με τον τρόπο που αντιμετώπισε η ΕΕ την παραγγελία και διανομή των εμβολίων. Την ίδια ώρα, το 27,9% κρίνει λανθασμένη τη διαχείριση της Ευρώπης.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.