«Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σύμπλεγμα Φούρνων», γνωστοποίησε ο δήμαρχος Δ. Καρύδης, στον απόηχο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ικαρία-Φούρνους, στις 6 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στους Φούρνους, όπου λειτουργεί εμβολιαστικό κέντρο για όλους τους κατοίκους.


«Είμαστε εδώ για να επιβλέψουμε τη διαδικασία του εμβολιασμού η οποία ξεκίνησε χθες στους Φούρνους και θα ολοκληρωθεί σήμερα. Όπως ξέρετε για τα μικρά νησιά μας, για τα ακριτικά νησιά μας, έχουμε μια πολιτική να εμβολιάζουμε οριζόντια όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.


Η ανακοίνωση του Δημάρχου Φούρνων Κορσεών Δ. Καρύδη

Με μεγάλη μας τιμή και συγκίνηση υποδεχτήκαμε τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 6 Φεβρουαρίου.


Ο Πρωθυπουργός μαζί με τους:


Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστο Ροϊλό, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, καθηγητή κ. Κώστα Μουτζούρη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη Βασίλειο και τον Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Απόστολο Αλατζά, επισκέφθηκαν τους Φούρνους και τη Θύμαινα στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού κατά  του Covid-19.


Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Καρύδης, στα πλαίσια της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη,  έθεσε τα ζητήματα του εξοπλισμού των δομών υγείας του συμπλέγματος των Φούρνων Κορσεών, της ενίσχυσης τους με ιατρό γενικής ιατρικής, της ανάπτυξης αιματολογικού εργαστηρίου, της δημιουργία μουσείου ενάλιων αρχαιοτήτων  καθώς και της μελέτης διάφορων έργων υποδομής.

Στη συνάντηση, μετείχαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φούρνων Κορσεώνκ. Δημήτριος Αμοργιανός, κ. Νίκος Μελάς κ. Παναγιώτης Μύτικας και,  ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Φραγκουλίδης.

Ο κ. Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά και τόνισε την ανάγκη γενικότερης «μείωσης του κόστους ζωής». Μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε η προοπτική κατασκευής ενός μουσείου ενάλιων αρχαιοτήτων και η βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Φούρνων με τον Πειραιά, γεγονός που θα ενισχυθεί με την αποπεράτωση του έργου επέκτασης  Βόρειας προβλήτας στον λιμένα Φούρνων .

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμηση του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού καθώς και τον ενθουσιασμό των κατοίκων για την κυβερνητική επίσκεψη, αφού για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια Πρωθυπουργός επισκέπτεται το σύμπλεγμα των νησιών μας.

Εξαιρετικά πολύτιμη, ήταν η βοήθεια και παρουσία του βουλευτή του Νομού μας,  καθηγητή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο οποίος, με ιδιαίτερη ευαισθησία και υπευθυνότητα, στέκεται στο πλευρό μας. Θέλουμε όλοι οι κάτοικοι να τον ευχαριστήσουμε και να του εκφράσουμε για μια ακόμη  φορά την εκτίμηση, στήριξη και αγάπη μας.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.