Θετικές εξελίξεις αναφορικά με τη σχολική στέγη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021.

Στην παρέμβασή του ο κ.Καλαφατέλης, αφού αναφέρθηκε στο νέο Λύκειο Διονύσου που ήδη κατασκευάζεται, ενημέρωσε το σώμα για ένα ακόμη σχολείο που παίρνει το δρόμο του, το ΕΠΑΛ στον κόμβο Αγίου Στεφάνου-Κρυονερίου. Για το συγκεκριμένο σχολείο ολοκληρώθηκε η μελέτη και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», το οποίο προβλέπει την κατασκευή των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ στο κτίριο που παραχωρήθηκε από την ΚΕ∆, συνολικού ποσού, μαζί με τον εξοπλισμό, 3.100.000 €.  Επίσης έχει ήδη δημοσιευτεί η πρόθεση δημοπράτησης ενώ όπως διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Έργων Στέφανος Κριεμάδης, γύρω στο Πάσχα, ίσως και εντός του Μαρτίου 2021, αναμένεται η δημοπράτησή του. Παράλληλα θετική εξέλιξη υπάρχει και αναφορικά με το νέο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου, καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να μπει εργολάβος. Το συγκεκριμένο σχολείο υπήρξε πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο περίπου χρόνια.

Υπογραμμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την αναγκαιότητα για την  άμεση προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Σταμάτας και την υποβολή πρότασης ένταξης του εν λόγω έργου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και την απομάκρυνση των προκατ αιθουσών από τον αύλειο χώρο του Σχολείου.

Μνημόνιο Συναντίληψης & Συνεργασίας με την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε και σε μία συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση, με το να εγκρίνει ομόφωνα την εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Καρυστινού, για τη σύναψη Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας του Δήμου Διονύσου με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ), η οποία διαθέτει  Παράρτημα στην περιοχή της Άνοιξης που λειτουργεί με επιτυχία από το 1995. Παρών κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν και ο Πρόεδρος της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ κ.Όμηρος Εμμανουηλίδης ο οποίος ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξή του προς τη Διοίκηση της Ένωσης, τους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους.

Υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος Διονύσου μέσω των Υπηρεσιών του είναι σταθερά προσανατολισμένος στην παροχή υπηρεσιών διευκόλυνσης των ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, δραστηριοποιείται από το 1960 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών και δημιουργίας δομών (Κέντρα Ημερήσιας φροντίδας, Κέντρα πρόληψης και συμβουλευτικής, Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για ορφανά ΑμεΑ, κ.α.), με γνώμονα την ενίσχυση της καθημερινότητας των ατόμων με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες.

Η συνεργασία με την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ θα προσανατολιστεί στην από κοινού λειτουργία τόσο προγραμμάτων που θα υποστηρίζουν αμοιβαία νοητικά υστερούντα άτομα (και) με πολλαπλές αναπηρίες (αυτισμός, σωματικές αναπηρίες, κ.α.), όσο στη διοργάνωση προγραμμάτων πρόληψης, επιμόρφωσης, δράσεων ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και της σχολικής κοινότητας, δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού, με κύριους εμπλεκόμενους τα άτομα της εν λόγω ομάδας και δημιουργία δικτύου εθελοντών που θα υποστηρίζει τις δράσεις. Οι υπηρεσίες που θα προκύψουν από την εν λόγω συνεργασία θα απευθύνονται κυρίως σε ενδιαφερόμενα άτομα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, κατοίκους του Δήμου Διονύσου. Να σημειωθεί πως με την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας με την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ δεν προκύπτει καμία δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου Διονύσου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.