Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στον Άλιμο ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

 

Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη, με το οποίο θωρακίζεται όλη η περιοχή του Καλαμακίου (αγωγοί και φρεάτια), ώστε να μην πλημμυρίζουν οι ιδιοκτησίες των πολιτών και οι κοινόχρηστοι χώροι (δρόμοι κ.λπ.) στις έντονες βροχοπτώσεις.

 

Εκτός από την οδό Κανάρη, θα κατασκευαστούν φρεάτια και αγωγοί ομβρίων υδάτων σε τμήματα των οδών Χειμάρας, Λευκωσίας, Φιλήμονος, Αμμοχώστου, Λαμπράκη, Λεωφ. Καλαμακίου, Μεγ. Σπηλαίου, Παρθενώνος, Αρτέμιδος, Ερεχθείου, Ακροπόλεως, Καρυατίδων, Παλαμηδίου, Ταξιαρχών, Νίκης, Λυσικράτους, Βαλαωρίτου, Αλαμάνας, Μάνης, Φιλελλήνων, Θεμιστοκλέους, Θουκυδίδου, Μπότσαρη, Φαν Βάικ, Καραϊσκάκη, Αθαν. Διάκου, Αριστοτέλους, Λεωφ. Ποσειδώνος και Πολυνείκους.

 

Το έργο θα διαρκέσει 2 έτη και είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία το δημοπράτησε, το επιβλέπει και το χρηματοδοτεί, με αρχικό κόστος (προ εκπτώσεων) 7.500.000 €, ενώ ο Δήμος Αλίμου συνέδραμε ουσιαστικά στην προετοιμασία και την ωρίμανση του έργου, φτιάχνοντας τις σχετικές τεχνικές Μελέτες και εξασφαλίζοντας εγκρίσεις.

 

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Περιφέρεια Αττικής για τη συνεργασία, τη στήριξη και τη χρηματοδότηση του έργου,  στην Περιφερειακή Αρχή Αττικής του κ. Γιώργου Πατούλη, καθώς και στην πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για αυτό το μεγάλο και σημαντικό έργο υποδομής και πολιτικής προστασίας.

 

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάνε οι πρώτες εργασίες στην οδό Κανάρη (στο τμήμα από Θεμιστοκλέους ως Φιλήμονος) και στην οδό Θεμιστοκλέους (από Κανάρη ως Μεγίστης).

 

Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται με μωβ χρώμα οι νέοι αγωγοί που θα κατασκευαστούν και με κόκκινο χρώμα το υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων υδάτων, το οποίο θα "κουμπώσει" πάνω στο νέο, κύριο δίκτυο.

 

Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να γίνει ο Άλιμος μια πόλη με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, μια πόλη λειτουργική, με ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα και με σεβασμό στον πολίτη!Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.