Ενώ η επέλαση της κακοκαιρίας συνεχίζεται στον Δήμο μας και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και αύριο Τετάρτη (17/02) ο μηχανισμός  του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι σε συνεχή δραστηριότητα για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται. 

    Σύμφωνα με νεότερη πρόβλεψη της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να είναι έντονα και τις επόμενες ώρες και αναμένεται να επιδεινωθούν, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται κάτω από το 0 βαθμούς, ισχυρούς ανέμους και πιθανές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί έντονος παγετός στο οδόστρωμα αλλά και τα πεζοδρόμια της πόλης. Για το λόγο αυτό, συνίσταται στους κατοίκους να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις, μέχρι και την ολοκλήρωση του φαινομένου. 

    Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος μας διαθέτει θερμαινόμενο χώρο στο ΚΑΠΗ Βούλας (Ζεφύρου 2, 16673 Βούλα-Β’ Κτίριο Πάρκου Εθνικής Αντίστασης) για τους άστεγους και τους συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν. Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του θερμαινόμενου χώρου, για την καλύτερη εξυπηρετησή τους παρακαλούνται να καλούν στο τηλέφωνο 6944302458.

Σημειώνουμε πως από χθες στις 20:00 έως και αυτή την ώρα στα όρια του Δήμου μας, σε σημεία ευθύνης του Δήμου αλλά και σε σημεία του υπερτοπικού οδικού δικτύου που δεν είναι ευθύνη του Δήμου, επιχειρούν αδιάκοπα 4 πολυμηχανήματα JCB, 1 εκχιονιστικό – αλατιέρα, 12 διασωστικά πυροσβεστικά οχήματα έκτακτης ανάγκης, 3 ανοιχτά φορτηγά και 80 υπάλληλοι του Δήμου και εθελοντές. 

Το μεγάλο βάρος της επιχείρησης έχει πέσει στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η οποία επιχειρεί αδιάκοπα επί 18 ώρες έως τώρα προκειμένου να κρατήσει το τοπικό και υπερτοπικό οδικό δίκτυο (πρωτεύοντες και δευτερεύοντες δρόμοι πλην της μικρότερης κυκλοφορίας οδών ή οδών με μεγάλη κλίση) ανοιχτό και ασφαλές. 

Η παράταση των έντονων καιρικών φαινομένων, ειδικά με την επικράτηση θυελλωδών ανέμων και τον ολικό παγετό δοκιμάζει τις αντοχές του Δημοτικού Μηχανισμού. Για το λόγω αυτό θα υπάρχει ενημέρωση από το Δήμο για πιθανές αναγκαστικές διακοπές κυκλοφορίας σε οδούς ή λεωφόρους της πόλης μας, εφόσον κάτι τέτοιο προκύψει ή θεωρηθεί αναγκαίο.


Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης


- 6944302458 (Κοινωνική Υπηρεσία- αποκλειστικά για θέματα που αφορούν τον θερμαινόμενο χώρο)

    - 2108961444 (Πολιτική Προστασία- αποκλειστικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας όπως πτώση δέντρου, παγετός στο οδόστρωμα κ.α.)


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.