Σαφές προβάδισμα 15 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Interview.


Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση», δίνει επίσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη διπλάσιο ποσοστό (51%)

από τον Αλέξη Τσίπρα (24%) στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.


Εξάλλου, αντίθετο στη διενέργεια διαδηλώσεων εν μέσω κορωνοϊού εμφανίζεται το 62% των πολιτών.


Σε ερώτημα σχετικό με την Επανάσταση του 1821 και το πώς ξεκίνησε, οι περισσότεροι (42%) πιστεύουν ότι η έναρξή της έγινε από Έλληνες και ξένους και 40% πιστεύει ότι ξεκίνησε μόνον από Έλληνες.Επίσης, τα σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι το 62% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53% πάντως να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση. Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (57%) ζητούν την άρση του lockdown, πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει».


Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών, φαίνεται πως η διαμάχη με την Τουρκία και η στήριξη στις Ενοπλες Δυνάμεις δίνουν την πρωτιά (7,6%) για την αποτελεσματικότητά του στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%) και στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Β. Κικίλιας και ο Κ. Πιερρακάκης με 7,2%. Ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6,5%), ο Χ. Σταϊκούρας (6,3%), ο Χ. Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μ. Χρυσοχοΐδης (5%) και η Ν. Κεραμέως (4,9%)


Η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους, η μεγάλη πλειοψηφία του 37% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 15% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1% το ΚΚΕ με 4,3% και το ΜεΡΑ25 με 3,5%.


Δημοσκόπηση: Πρόθεση ψήφου


Αναλυτικά τα ευρήματα στην πρόθεση ψήφου:


ΝΔ 37%

ΣΥΡΙΖΑ 22%

ΚΙΝΑΛ 6,5%

ΚΚΕ 4,3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,1%

ΜεΡΑ25 3,5%

ΑΛΛΟ 8,3%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,1%

ΔΓ/ΔΑ 1,2%


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.