Σε απάντηση ανάρτησης του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Ραγκούση, του υπενθυμίζεται ευγενικώς ότι η διακομματική επιτροπή που συστάθηκε κατά το παρελθόν είχε ως έργο τον έλεγχο των προϋποθέσεων  εγγραφής ενός εκλογέα στους εκλογικούς καταλόγους όπως αυτές έχουν τεθεί από τον νόμο.

 

Με το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί και την άρση των «άδικων και υποτιμητικών κριτηρίων» σύμφωνα με την κα Τζάκρη, η ύπαρξη της επιτροπής καθίσταται πλέον άνευ αντικειμένου.

 

Επιπλέον, θα όφειλε να γνωρίζει ως πρώην υπουργός Εσωτερικών ότι τα κόμματα, αμέσως μετά από κάθε αναθεώρηση λαμβάνουν πλήρες αντίγραφο των εκλογικών καταλόγων, στο οποίο με ρητή διάταξη του νόμου 4648/2019 συμπεριλαμβάνονται και ειδικοί κατάλογοι εκλογέων εξωτερικού.

 

Τέλος, του συστήνουμε να μελετήσει έστω μια φορά τον νόμο που και ο ίδιος ψήφισε και να αντιληφθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν αποκλειστικά και μόνο όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Καμία νέα εγγραφή εκλογέα δεν πραγματοποιείται βάσει των διατάξεων του ήδη ισχύοντος νόμου, καμία νέα εγγραφή δεν πραγματοποιείται και με το κατατεθέν σχέδιο νόμου.

 

Μάλλον ο κ. Ραγκούσης επιχειρεί να νοθεύσει την λογική.

 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.