Νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εξώδικο που απέστειλε ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή ζητώντας να κληθούν για κατάθεση οι Σάμερ και Φουάντ Χούρυ, ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας CCC

.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το εξώδικο ως απόδειξη φιάσκου, διασυρμού και παρωδίας της ΝΔ ενώ εκτιμούν ότι «η προανακριτική θα αποδειχθεί Βατερλώ της γελοιότητας των εμπνευστών της». Από την άλλη πλευρά η ΝΔ απαντά με νόημα υπογραμμίζοντας «η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι έκδηλη αλλά ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα την χρειαστούν σίγουρα κατά την εξέταση των μαρτύρων».

Υπενθυμίζεται ότι Καλογρίτσας και CCC ήρθαν σε συμφωνία με μεσολαβητή τον κ. Κυριάκο Τόμπρα προκειμένου να μετέχουν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και να δημιουργήσουν κανάλι. Ο κ. Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει ότι ο όλος σχεδιασμός έγινε με την καθοδήγηση και τον συντονισμό του τότε αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά. Επίσης από τα email που αντάλλασσαν οι δύο πλευρές και βρίσκονται στην δικογραφία προκύπτει ότι οι Χούρυ αναφέρονται συνθηματικά στο Μέγαρο Μαξίμου και στους «ένοικους» της επίμαχης περιόδου ως «White house» και «White porscha»

Με την διαβίβαση του εξώδικου ο κ. Καλογρίτσας ζητά από την επιτροπή να υπάρξει κατ αντιπαράσταση εξέταση των Χούρυ με τον ίδιο και με τον κ. Τόμπρα σε διαφορετική περίπτωση, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το έργο της επιτροπής θα αποδειχθεί παρωδία.

ΝΔ: Έκδηλος ο πανικός ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά τους τα μέλη της ΝΔ αναφέρουν ότι «ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων ειναι έκδηλος. Προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν προσκόμματα στη διαδικασία και εχει το άγχος να σχολιάζει ακόμα και τα αιτήματα των μαρτύρων προς εξέταση. Η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και οι μάρτυρες θα εξετασθούν οπως η Επιτροπή θα αποφασίσει. Καταλαβαίνουμε ότι είναι λυπηρό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλα το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε απο τους ίδιους τους τους φίλους. Η ανησυχία τους έκδηλη αλλα ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα την χρειασθούν σίγουρα κατα την εξέταση των μαρτύρων».

Νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλώσει τα εξής:

«Μας γνωστοποιήθηκε σήμερα η από 13-4-2021 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΑΙΤΗΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Χρήστου Καλογρίτσα προς την Προανακριτική με την οποία, πριν καν καταστεί μάρτυρας ο ίδιος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης, εφόσον η πλειοψηφία δίνει αγώνα εντός αυτής για να βγάλει από το ντεκόρ το κεντρικό πρόσωπο και χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα προς τούτο, προβαίνει στα εξής:

α) κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και τον τρόπο της εξέτασής τους β) κάνει συστάσεις και υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ και γ) χαρακτηρίζει την Επιτροπή φιάσκο και παρωδία

Από όλους διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προανακριτικής είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων χωρίς ίχνος αποδεικτικού υλικού για την στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον του Νίκου Παππά. Η δε προσπάθεια του Χρήστου Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προνακριτική Επιτροπή, υποδεικνύοντας μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να καταθέσει, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας.

Το γεγονός δε ότι συγχρόνως ο ίδιος ανέλαβε την καθοδήγηση της ΝΔ για τις πρωτοβουλίες που αυτή πρέπει να αναπτύξει αποδεικνύει το μέγεθος της σκευωρίας και την ανεπανόρθωτη έκθεση και τον διασυρμό της πλειοψηφίας και μαζί με αυτήν και βασικών κοινοβουλευτικών θεσμών καθώς και της ίδιας της Προανακριτικής Επιτροπής την οποία χαρακτηρίζει φιάσκο και παρωδία. Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της Γελοιότητας των εμπνευστών της».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.