Βίωνε έναν εφιάλτη του στα χέρια του για 6 ολόκληρα χρόνια στην πιο τρυφερή και αθώα ηλικία της ζωής της. Οι γονείς της του είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη και αυτός εκμεταλλεύτηκε τους οικογενειακούς δεσμούς και ασελγούσε πάνω στην ανιψιά του από όταν ήταν 9 ετών.

Η κοπέλα μετά από 14 χρόνια βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τον συγγενή της και τα όσα τραυματικά έζησε στα χέρια του για να βοηθήσει και άλλα παιδιά, αφού ο 60χρονος κατηγορούμενος είναι εν ενέργεια εκπαιδευτικός και μάλιστα διευθυντής σχολείου σε χωριό της Κατερίνης.

Συγγενής του 60χρονου σε κατάσταση σοκ μετά την σύλληψή του και τις κατηγορίες εις βάρους του μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως δεν είχε δει κάτι περίεργο.

«Ήταν τόσο καλός. Καλός, πολύ καλός. Με άδεια που πηγαίναμε (να τον δούμε) πάρα πολύ καλός, παραπάνω δεν μπορώ να σας πω τι κρυβόταν μέσα στο σπίτι του. Τι να σας πω, έπεσα από τα σύννεφα. Το έμαθα και έπαθα σοκ.»

Το χρονικό

Η 28χρονη πλέον γυναίκα περιγράφει πώς άρχισε η σεξουαλική της κακοποίηση και η χειραγώγησή της από τον άνδρα αυτόν.

«Μια μέρα βγαίνοντας από το μπάνιο με το μπουρνούζι μου κατευθύνθηκα στο δωμάτιο μου. Εκείνος με ακολούθησε και φτάνοντας στο δωμάτιο έκλεισε την πόρτα, με τράβηξε με βία και προσπάθησε επίμονα να μου το βγάλει. Εγώ τότε άρχισα να φωνάζω, έκλαιγα ασταμάτητα και αναγκάστηκε να με αφήνει προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός από την υπόλοιπη οικογένεια», είπε σύμφωνα με το STAR.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της κοπέλας, ο θείος της και ενώ ήταν ανήλικη, σε επισκέψεις στο σπίτι του, κατάφερνε να την απομονώσει με το πρόσχημα του διαβάσματος και την ανάγκαζε να βλέπει πορνογραφικές ταινίες.

Παράλληλα χρησιμοποιούσε και την κάμερα του υπολογιστή του και έκανε μετάδοση live streaming με την ανήλικη, ενώ προσπαθούσε να την υποχρεώσει σε διάφορες πράξεις.

Προβληματισμένη η τοπική κοινωνία

Νομοταγής, αγαπητός και άψογος με τα παιδιά. Με αυτά τα λόγια συγγενείς και συνεργάτες του 60χρονου διευθυντή σχολείου περιγράφουν τον κατηγορούμενου, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι κατηγορείται για ασέλγεια στην ανιψιά του και κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικα παιδιά.

«Είχε άψογη συμπεριφορά στα παιδιά, ήταν πάρα πολύ τυπικός, πάρα πολύ νομοταγής, δηλαδή για να κάνει κάτι στο σχολείο, κάτι οτιδήποτε, έλεγε ότι ο νόμος λέει αυτό και έτσι πρέπει να το κάνουμε, ήταν τι να πω… το άκουσα και έπεσα από τα σύννεφα, αλλά εντάξει, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.»

Σύμφωνα με την μαρτυρία μιας μητέρας και συνεργάτιδας του 60χρονου διευθυντή σχολείου, ο κατηγορούμενος δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα, ενώ μετά τις καταγγελίες υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για τα δεκάδες παιδιά με τα οποία είχε καθημερινή επαφή και εξουσία.

«Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι για τον συγκεκριμένο κύριο και δεν έπεσε και κάτι στην αντίληψη μας. Τον έχουμε 4-5 χρόνια εδώ στο δημοτικό σχολείο, είναι διευθυντής και ήταν τυπικότατος. Σε σχολικές γιορτές, εκδηλώσεις του σχολείου ήμασταν μαζί. Φυσικά και μας έχει προβληματίσει γιατί όταν έχουμε ένα άτομο σε μια τέτοια θέση, σε ένα μικρό χωριό, στο οποίο στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, εννοείται ότι είμαστε πάρα πολύ προβληματισμένοι.»

«Φυσικά και υπάρχει ανησυχία. Δεν έχει δώσει κάποιο δικαίωμα στο σχολείο μας και από κανέναν γονέα δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Τίποτα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αυτός. Μένω έκπληκτος.»

Μετά από την μαραθώνια απολογία του στο εισαγγελέα, ο 60χρονος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης της εξόδου από την Ελλάδα, την εμφάνιση του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά και να την απαγόρευση της προσέγγισης της καταγγέλλουσας.

Ο δικηγόρος της κ. Στεφανάκης μιλώντας στο LIVE NEWS τόνισε ότι υπάρχει και τέταρτο αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, αυτό του βιασμού.

«Τα αδικήματα που του αποδίδονται είναι αυτό του βιασμού, της γενετήσιας πράξης με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη, κατάχρηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 12 κι όχι τα 14 έτη και υλικό παιδικής πορνογραφίας.», ανέφερε.

«Η ερώτηση η οποία είναι εύλογη και πλέον μου λύθηκε η απορία πώς με ένα τέτοιο κατηγορητήριο ανακριτής και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο. Αυτός μπορώ να σας πω ότι επικαλέσθηκε πολλούς σοβαρούς λόγους υγείας τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του. Και επειδή δεν έχει ο ίδιος παιδιά και δεν μπορούσε κανείς να φροντίσει τη σύζυγό του θεωρώ ότι αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφαση να κυκλοφορεί ελεύθερος, μολονότι δημιουργεί μια τεράστια αντίφαση πώς με την ιδιότητα που έχει ο άνθρωπος με αυτά τα πιστοποιημένα αδικήματα πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας», πρόσθεσε σχολιάζοντας την απόφαση ανακριτή κι εισαγγελέα.

«Η κοπέλα αυτή ήρθε και επικοινώνησε με το γραφείο μας. Όπως αντιλαμβάνεστε, το πρώτο σκέλος είχαμε μια αφηγηματική εξιστόρηση, η οποία είχε ένα βάθος χρόνου πίσω, το οποίο μας δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στο πώς θα μπορέσουμε να ισχυροποιήσουμε το αποδεικτικό μας υλικό.

Η καταγγέλλουσα ήταν βέβαιη ότι ο άνθρωπος αυτός θα κρατάει το υλικό ακόμα μέχρι σήμερα. Εκεί λοιπόν πήραμε ένα τεράστιο ρίσκο να πιέσουμε ασφυκτικά τον εισαγγελέα να δώσει τη σχετική παραγγελία. Ο εισαγγελέας την έδωσε και σήμερα έχω μια δικογραφία που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το υλικό της.

πηγή: in.gr

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.