Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου διενεργήθηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 δωρεάν έλεγχος rapid test στο αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, από τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη σε συνεννόηση με τον Ταξίαρχο Πρωτοσίλαο Κωστάζο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Παναγιώτη Τζεφεράκο.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά επιτελεί σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών καλύπτοντας μια μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει τους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά & Νήσων, το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου, τη Σαλαμίνα, την Τροιζηνία, τα Κύθηρα και όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 

Στόχος της δράσης ήταν η διερεύνηση πιθανών θετικών περιστατικών Covid-19 στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, το οποίο βρίσκεται καθημερινά λόγω της απαιτήσεων της εργασίας του εκτεθειμένο σε πιθανή προσβολή από τον κορωνοϊό Covid-19 και ο περιορισμός εξάπλωσης της λοίμωξης.

Το συντονισμό της δράσης, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 37 στον Πειραιά από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, είχε ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ Δρ. Πάνος Ευσταθίου.

Σε δηλώσεις τους ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τζεφεράκος Παναγιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμαναν:

 

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Βρισκόμαστε σε ένα από τα σημαντικότερα αστυνομικά τμήματα της Αττικής μας στον Πειραιά. Το έμψυχο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας δίνει καθημερινά αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών μας. Με δράσεις όπως η σημερινή συμβάλλουμε στη πρόληψη και την προστασίας της υγείας τους. Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) με τα τεστ που διενεργούν συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση του covid. Αν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, πραγματοποιείται τεστ PCR μοριακής δηλαδή ιχνηλάτησης. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο των σωμάτων ασφαλείας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η περιφέρεια έχει βοηθήσει μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 - 2020 για την αγορά πολλών οχημάτων της αστυνομίας κάτι το οποίο διευκολύνει το δικό τους έργο. Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον προκειμένου να συμπράξουμε σε οτιδήποτε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το έργο τους.  Ευχαριστούμε το διοικητή, και όλα τα στελέχη που συμβάλλουν στην κοινή μας προσπάθεια. Όλοι μαζί θα κάνουμε καλύτερη και την Αττική μας και τον Πειραιά μας.

Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου:

Ευχαριστούμε καθημερινά τους αστυνομικούς για όσα μας προσφέρουν για την ασφάλειά μας. Ο Περιφερειάρχης ήθελε να είμαστε κοντά τους και με αυτή τη συμβολική κίνηση των rapid test αλλά και με άλλα θέματα τα οποία συζητήσαμε. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία. Τους ευχαριστούμε πολύ και να πούμε ότι η Αστυνομική Δ/νση Πειραιά εξυπηρετεί όλη την ενότητα του Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Θα είμαστε κοντά τους όπως είναι και εκείνοι κοντά μας καθημερινά ως πολίτες.

Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τζεφεράκος Παναγιώτης:

Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και για μένα προσωπικά η σημερινή παρουσία στα γραφεία μας του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αποδοχή του αιτήματός μας για διενέργεια rapid test και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.