Τα Πανεπιστήμια είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και εκείνα που διαχρονικά πρωτοστατούν στις εξελίξεις. Τη στιγμή που η καθημερινότητά μας κάνει άλματα προς την ψηφιακή εποχή, τη στιγμή που καλούμαστε να διαχειριστούμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, η νέα γενιά είναι αυτή που πρέπει να δώσει το σύνθημα της αλλαγής. 

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θεωρούμε πως ήρθε πια η ώρα τα Πανεπιστήμια να εκσυγχρονιστούν και να έρθουν πιο κοντά στα νέα δεδομένα. 

Με απόλυτο σεβασμό προς την ελευθερία έκφρασης αλλά και με γνώμονα την ανάγκη των νέων για καθαρά, βιώσιμα και «πράσινα» Πανεπιστήμια, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο ολόκληρης της χώρας καταθέτει ψήφισμα για την κατάργηση της αφισοκόλλησης εντός των χώρων του Πανεπιστημίου, αλλά και τηναπό κοινού συνδρομή όλων των παρατάξεων για τον καθαρισμό των χώρων των Ιδρυμάτων. 

Ήδη η παράταξή μας πρόκειται νασταματήσει τη χρήση αφισών, υιοθετώντας τα επαναχρησιμοποιούμενα bannerκαικάρτες από οικολογικό χαρτί οι οποίες μέσω ενός QRCode θα παραπέμπουν σε ένα micro site αντί για έγχαρτο ενημερωτικό υλικό.

Μακριά από πολιτικές διαφορές και μικροπολιτικά συμφέροντα, θέλουμε να κάνουμε όλοι μαζί πραγματικότητα τοΠανεπιστήμιο που μας αξίζει. Για το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος.

Το ψήφισμα το οποίο κατατίθεται σε όλους τους Συλλόγους Φοιτητών της χώρας έχει ως εξής:

Ψήφισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την απομάκρυνση των αφισών από το Πανεπιστήμιο

Η ελεύθερη έκφραση ιδεών και η ανταλλαγή απόψεων είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου και κάθε κοινωνικού συνόλου.

Την εποχή, όμως, των μεγάλων τεχνολογικών και ψηφιακών αλμάτων, αλλά κυρίως τη εποχή της κλιματικής κρίσης δεν μπορούμε να εκφραζόμαστε με όρους και δεδομένα του παρελθόντος.

Ήρθε η στιγμή τα Πανεπιστήμιά μας να δείξουν το δρόμο της αλλαγής, του εκσυγχρονισμού και της αληθινής προόδου.

Προτείνουμε:

1. Τη σύμπραξη όλων των παρατάξεων για τον καθαρισμό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

2. Την άμεση και καθολική απομάκρυνση των αφισών από τους χώρους του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές αξίζουμε ένα Πανεπιστήμιο φιλικό προς το περιβάλλον, καθαρό και σύγχρονο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις του Φοιτητικού Συλλόγου να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόταση που αποτελεί αυτονόητη ανάγκη.

 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.