Γ.Πατούλης:΄΄Η εκπαίδευση των Α’ Βοηθειών στους δημότες μας, συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια  της ανθρώπινης ζωής, μέσα από χρήσιμες οδηγίες για το σωστό χειρισμό καταστάσεων έκτακτης ανάγκης’’


Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».


Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.


H εκπαίδευση έτυχε  ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς συγκεντρώθηκαν 140 αιτήσεις συμμετοχής δημοτών. Ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον, όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά. 


Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Tάσος Μαυρίδης, δήλωσε: «Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης έχει μια μακρά παράδοση αλληλεγγύης την οποία συνεχίζουν με το έργο τους οι κοινωνικές μας δομές και οι ενεργοί πολίτες των δύο δημοτικών μας ενοτήτων. Χαίρομαι που 140 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου μας, που σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων διοργάνωσαν αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο. Από αυτούς 75 έλαβαν τη βεβαίωση παρακολούθησης. Θα ήθελα ευχαριστήσω την αρμόδια Αντιδήμαρχο Νότα Σοκορέλη και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση του σεμιναρίου. Κυρίως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις και αποκτούν γνώσεις που μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες ιδιαίτερα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών».


Η Αντιδήμαρχος, Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νότα Σοκορέλη, δήλωσε: «Ευχαριστώ τους συμπολίτες για το ενδιαφέρον  που έδειξαν για το διαδικτυακό σεμινάριο και τον Δήμαρχό μας Τάσο Μαυρίδη, που στηρίζει την Κοινωνική μας Υπηρεσία για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση πολιτών σε θέματα υγείας. Θα ήθελα να πω ένα  ευχαριστώ και στην κυρία Μαρία Ματσούνη, που είχε την ευθύνη αυτού του σεμιναρίου και τη Λουίζα Λογοθέτη, την υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας. Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε δράση που σχετίζεται με την πρόληψη σε υγειονομικά ζητήματα και με την προστασία της ανθρώπινης ζωής».


Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: «Σε συνεργασία με το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων «ΕΔΟΚ», δίνουμε τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να αποκτήσουν επαρκείς γνώσεις για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων που μπορεί να είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Έχει αποδειχθεί ότι η παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, δύναται να σώσει συνανθρώπους μας. Συνολικά στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από  80 δράσεις σε ΟΤΑ-μέλη του Δικτύου, ενώ, κατά την περίοδο της πανδημίας έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 2400 πολίτες σε 33 Δήμους της χώρας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.