Ένα σοβαρό περιστατικό, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινο τραυματισμό, σημειώθηκε το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου στην πόλη του Αλίμου, στην οδό Γερουλάνου.

Το οδόστρωμα υποχώρησε και «κατάπιε» το απορριμματοφόρο του Δήμου, που διερχόταν από το σημείο. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός ανθρώπων.

Το τμήμα του δρόμου που έσπασε είναι ακριβώς αυτό που πριν λίγους μήνες είχε ανοίξει ο εργολάβος του «Φυσικού Αερίου», για να περάσει αγωγό αερίου. Φαίνεται ότι ήταν τόσο πρόχειρη και κακή η δουλειά που είχε γίνει, που, μόλις παρουσίασε διαρροή διπλανός αγωγός της ΕΥΔΑΠ, το οδόστρωμα υποχώρησε. 

Ευθύνες βαρύνουν, βεβαίως, και την ΕΥΔΑΠ, αφού επί χρόνια δεν έχει αντικαταστήσει τον προβληματικό αγωγό της στον συγκεκριμένο δρόμο, αν και διαρκώς σπάει και έχει διαρροές.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, αφού επιφυλάχθηκε για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων του Δήμου εναντίον των υπευθύνων, δήλωσε σχετικά: 

«Έχουμε πολλές φορές αναδείξει την κακοποίηση του οδικού μας δικτύου από τις διάφορες ΔΕΚΟ, που σκάβουν καταστροφικά, κακότεχνα και ανεύθυνα με τους διάφορους εργολάβους τους, χωρίς να τους επιβλέπουν και χωρίς να αποκαθιστούν σωστά τα οδοστρώματα. Ο Δήμος εξαντλεί κάθε νόμιμο μέσο που έχει, απέναντι σε αυτήν την "πειρατική" νοοτροπία. Ειδικά με το Φυσικό Αέριο, που ο νόμος τούς δίνει το δικαίωμα να σκάβουν όπου θέλουν, χωρίς να παίρνουν άδεια από τον Δήμο, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Πότε θα σοβαρευτούν; Πότε θα λειτουργήσουν με επαγγελματισμό; Πότε θα εγκαταλείψουν τις τριτοκοσμικές πρακτικές; Πότε θα σταματήσουν να μας καταστρέφουν το οδικό δίκτυο;».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.