Ο Δήμος Αλίμου, με στόχο να βοηθήσει όλα τα νοικοκυριά να μαζεύουν εύκολα και πρακτικά τα βιοαπόβλητα από το σπίτι τους και να τα μεταφέρουν στον καφέ κάδο στον δρόμο, ξεκινά τη ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ μικρών καφέ κάδων για την κουζίνα.

Ο μικρός καφέ κάδος μοιάζει πολύ με «κουβαδάκι», έχει καπάκι και τοποθετείται πάνω στον πάγκο της κουζίνας (ή το μπαλκόνι ή οπουδήποτε αλλού στο σπίτι). Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να υποδέχεται τα οργανικά απόβλητα που παράγει το νοικοκυριό (υπολείμματα φαγητού, φλούδες, τσόφλια, κουκούτσια κ.λπ.) και στη συνέχεια να μεταφέρεται και να αδειάζεται το περιεχόμενό του μέσα στον μεγάλο καφέ κάδο βιοαποβλήτων της γειτονιάς.

Με τον μικρό καφέ κάδο κουζίνας δίνεται μία πρακτική λύση σε όλους όσοι συγκεντρώνουν τα οργανικά τους απόβλητα, ώστε να μη χρησιμοποιούν σακούλες (και ιδίως πλαστικές σακούλες, που είναι ακατάλληλες για τα οργανικά απόβλητα!).

Οι κάτοικοι του Αλίμου μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τον καφέ κάδο κουζίνας από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος τού Δήμου (οδός Κεφαλληνίας & Γερουλάνου), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 π.μ. έως τις 15:00 (τηλ.: 210 9810778 & 210 9810445).


Στους καφέ κάδους ρίχνουμε: Φρούτα, λαχανικά, φλούδες και κοτσάνια, κρέας-ψάρι- θαλασσινά (και τα κόκκαλα), αυγά και τα τσόφλια, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, δημητριακά, αλεύρι, ψωμί, κέικ, γλυκά, φίλτρα, φακελάκια από καφέ/τσάι, γαλακτοκομικά (τυρί, παχύρευστες κρέμες, γιαούρτι), ξηρούς καρπούς και περιβλήματα, κουκούτσια ελιάς, κλαδιά, φύλλα, χώμα, γκαζόν, πριονίδι, ροκανίδι, στάχτη καυσόξυλων, χαρτί κουζίνας, χαρτοσακούλες, εφημερίδες (όχι χρωματιστά, γυαλιστερά ή πλαστικοποιημένα χαρτιά).

 Στους καφέ κάδους δεν ρίχνουμε: Γόπες τσιγάρων, τροφές και περιττώματα ζώων, τηγανόλαδα, γάλα- χυμούς- ποτά, κάψουλες καφέ, γυαλιστερά χαρτιά (π.χ. περιοδικά).

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.