Τις εγκαταστάσεις της «Εθελοντικής Ομάδας Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου» επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου και η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου, στο πλαίσιο της νέας σειράς συναντήσεων που έχει ξεκινήσει η ΟΝΝΕΔ, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας, με εθελοντικές οργανώσεις που ασχολούνται με ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Σωματείου, όπου τα μέλη της οργάνωσης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Πρόεδρο Λυδία-Σοφία Βατσέλα, τον Αντιπρόεδρο Χρήστο Οικονόμου, τον Ταμία Κωνσταντίνο Φραγκόπουλο, τη Γραμματέα Αντωνία Ψιλιώτη-Δριμούση και το μέλος του Σωματείου Σμαράγδα Πιτσιρίκου.

Η Εθε.Κα.Π ιδρύθηκε το 2019. Η δημιουργία της, όπως εξήγησε η Πρόεδρος Λυδία Βατσέλα, είναι αποτέλεσμα της ευαισθητοποίησης των κατοίκων του Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου, οι οποίοι αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν ενεργά στο χώρο της Πολιτικής Προστασίας και να ενισχύσουν το έργο των αρμόδιων δυνάμεων. Πρόκειται για σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα το οποίο απαριθμεί 63 ενεργά μέλη, 33 εκ των οποίων είναι πιστοποιημένοι εθελοντές για τα δασικά συμβάντα από την Πυροσβεστική Ακαδημία. Ακόμη, 8 μέλη είναι πιστοποιημένοι και ενεργοί εθελοντές  του Πυροσβεστικού Σώματος, με μεγάλο δασικό τομέα ευθύνης που περιλαμβάνει το Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Βαρνάβα, Κάλαμο, Μαλακάσα και Ωρωπό. Οι περιοχές αυτές στους πρόποδες της Πάρνηθας, εξαιτίας της εξαιρετικά απαιτητικής μορφολογίας του εδάφους των πευκόφυτων δασών, χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας, υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του σωματείου. «Στόχος μας είναι η προστασία, η φύλαξη, αλλά και η άμεση επέμβαση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Για το λόγο αυτό, η συνεχής εκπαίδευση των μελών μας, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία και τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες-κλιμάκια αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες», δήλωσε η κα Βατσέλα.

Τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ συνόδευσαν ο Υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής Γρηγόρης Μπεκατώρος, η Γραμματέας Οργανωτικού Κατερίνα Ακριτίδη, ο Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Δημήτρης Ράπτης και η Υπεύθυνη Εθελοντισμού Χριστίνα Γιασκουλίδη.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Με την αντιπυρική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, επιλέξαμε σήμερα να συναντήσουμε μία από τις πιο ενεργές εθελοντικές ομάδες, η οποία έχει επέμβει σε μεγάλες καταστροφές που έχουν πλήξει κατά καιρούς τη χώρα μας. Συνομιλήσαμε με νέους ανθρώπους οι οποίοι, παράλληλα με τις επαγγελματικές τους ασχολίες, επιλέγουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, θέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο με σθένος και ανιδιοτέλεια, για να προστατεύσουν τη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών τους. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και την αυστηροποίηση του πλαισίου ποινής του εμπρησμού δασών, στέλνει σαφές μήνυμα ότι η ανάγκη για την προστασία της ανθρώπινης  ζωής και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές της. Εμείς ως ΟΝΝΕΔ, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε εθελόντρια και σε κάθε εθελοντή, δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη, ενισχύοντας το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.