O επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5.» Γιάννης Κουράκης, απαντά στα όσα είχαν ειπωθεί σχετικά με την ενδεχόμενη συνεργασία του με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Η πληροφορία είχε «διαρρεύσει» από τον ίδιο τον κ. Λαμπρινό στη διάρκεια του προηγούμενου δημοτικού Συμβουλίου, με τη μόνη διαφορά, πως ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του είπε πως πρόθεση του είναι η επαφή με όλες τις δημοτικές Παρατάξεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας και όχι μόνο με την Παράταξη του κ. Κουράκη.

Στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου λοιπόν, ο κ. Κουράκης τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, ως εξής:

«Θέλω να δώσω ορισμένες εξηγήσεις για πράγματα που γράφτηκαν, ειπωθηκαν, παραποιήθηκαν σε σχέση με την περιβόητη συνεργασία (…) Ποτέ δεν κρύψαμε από το 2019, αλλά και από θέσεις Αρχής ή Αρχών, η δημοτική μας Παράταξη ότι πραγματικά πιστεύει στις αξίες της συνεννόησης, της σύνθεσης, της συνεργασίας και φυσικά το διάλογο.

Το 2019 αυτό δεν επιτεύχθηκε, αν και το Ηράκλειο θα πρέπει να πρωτοπορεί σε αυτές τις συνθέσεις. Πριν λίγες μέρες γράφτηκαν πράγματα που άλλα έχουν βάση και άλλα όχι. Προφανώς και υπήρξε μια συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και προφανώς ετέθη το θέμα συνεννόησης για συνεργασία. Μάλιστα σε αυτή μετείχε και ο κ. Πασπάτης. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στη συζήτηση αυτή, δεν είπαμε κάτι ή συμφωνήσαμε ή κάναμε κάτι κάτω από το τραπέζι. Είπα στον κ. Δήμαρχο, ότι κάποια στιγμη θα συνεννοηθούμε με την Κίνηση μας. Θέλω να πω ότι τότε η Πράταξη μας συνεδρίασε προγραμματισμένα, όχι για αυτό το λόγο, αλλά εξαιτίας δικών μου οικογενειακών λόγων.

Εκεί όμως, λόγω της συζήτησης που έγινε με τον κ Λαμπρινό, αναπόφευκτα τέθηκε και το ερώτημα για μια ενδεχόμενη συνεργασία. Ανταλλάξαμε απόψεις. Είπαμε όμως πρώτα ότι μπορεί να υπαρξει μια συνεννόηση, αλλά με κάποιες προυποθέσεις.

Πρέπει να υπαρξει ένα πρόγραμμα συνεννόησης για τον τελευταίο χρονο. Πρέπει να συνεννοηθουν όλοι οι επικεφαλής. Πρέπει να κατατεθει το πρόγραμμα αυτό στο ΔΣ και τέλος να ανακοινωθεί στους πολίτες».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.